Lucrările la sistemul de canalizare din cartierul Ștefan din Lupeni încep anul viitor

Home Economie Lucrările la sistemul de canalizare din cartierul Ștefan din Lupeni încep anul viitor
Lucrările la sistemul de canalizare din cartierul Ștefan din Lupeni încep anul viitor

Cartierul Ștefan, unul dintre cele mai mari cartierele de locuințe din municipiul Lupeni care încă nu beneficiază de un sistem de canalizare a apei menajere este cuprins în proiectul Apa Serv finanțat din fonduri europene, prin POIM, iar în prezent se derulează procedurile de licitație publică a lucrării. Nu doar pentru acest cartier, ci și pentru reabilitarea altor rețelele de canalziare din Lupeni suma locată este de 42,387 milioane de lei, atât pentru Lotul 1 Lupeni Vest, cât și pentru Lotul 2 Lupeni Est.

Cnducerea Apa Serv arată că introducerea sistemului de canalizare în această colonie este una dintre problemele ridicate în repetate rânduri de localnicii de aici, iar proiectul va avea prioritate în agenda lucrărilor programate de Apa Serv pe POIM. „În proiectul actual este prinsã lucrarea, iar aceasta se va desfãşura undeva în primãvarã, dacã nu vom înregistra contestaţii la atribuirea contractului”, a declarat Cristian Ionicã, directorul general al  SC Apa Serv  Valea Jiului SA.

Între timp, Apa Serv execută deja, din surse proprii sau din surse de la Bugetul local al municipiului Lupeni o serie de alte lucrări de extindere a rețelelor de canalziare pe raza municipiului Lupeni.