La Biblioteca județeană din Deva, și anul acesta ”Citești și câștigi !”

Home Cultură La Biblioteca județeană din Deva, și anul acesta ”Citești și câștigi !”
La Biblioteca județeană din Deva, și anul acesta ”Citești și câștigi !”

La Deva a început o nouă ediție a concursului de lectură ”Citești și câștigi!”, un concurs județean de cultură generală pentru liceeni sub egida  Bibliotecii Județene”Ovid Densusianu”, anul acesta concursul constituind și o ediție aniversară, dedicată Centenarului Marii Uniri de la 1918

La ediția din acest an s-au înscris 23 de licee și colegii din județul Hunedoara, fiind cea mai bună participare de până acum. Organizatorul concursului, Biblioteca Județeană ”Ovid Densusianu” Hunedoara – Deva, instituție subordonată Consiliului Județean Hunedoara, a pregătit premii atractive pentru câștigători. Competiția a fost lansat în primăvară, atunci când a fost stabilită, prin tragere la sorți, componența celor opt grupe din concurs și au fost anunțate temele. Elevii au la dispoziție șase teme: literatură, artă, sport, geografie, istorie și Marea Unire. La tema dedicată Unirii, participanții vor primi întrebări legate de evenimente care au precedat Marea Unire, de contextul intern și extern, dar și despre marile personalități care au contribuit la realizarea Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918.

Primele confruntări între liceeni au avut loc în data de 02 octombrie. Confruntarea din grupe a arătat astfel: Colegiul Economic ”Emanuil Gojdu” Hunedoara vs. Colegiul Național de Informatică ”Traian Lalescu” Hunedoara, Liceul Teoretic ”Mircea Eliade” Lupeni vs. Colegiul Național de Informatică ”Carmen Sylva” Petroșani, Colegiul Național Sportiv ”Cetate” Deva – Liceul Tehnologic ”Retezat” Uricani. În urma rezultatelor, s-au calificat în etapa următoare elevii de la Colegiul Național de Informatică ”Traian Lalescu” Hunedoara, Liceul Teoretic ”Mircea Eliade” Lupeni și Colegiul Național Sportiv ”Cetate” Deva.

Concursul continuă cu alte confruntări în faza grupelor. Finala va avea loc în data de 28 noiembrie. Succes tuturor competitorilor!