Noaptea Albă a Galeriilor la Exploatarea Culturală Petrila

Home Cultură Noaptea Albă a Galeriilor la Exploatarea Culturală Petrila
Noaptea Albă a Galeriilor la Exploatarea Culturală Petrila
Petrila se înscrie pentru al doilea an la rând în lista marilor oraşe participante la evenimentul cultural desfășurat la nivel naţional sub genericul ”Noaptea Albă a Galeriilor”.
Dacă anul trecut Ion Barbu a fost gazdă a acestui eveniment la Muzeul Mamei  – Mother’s Musuem din Petrila până spre miezul nopţii, anul acesta Asociația Culturală Planeta Petrila propune un eveniment desfăşurat sub forma unui itinerar ghidat, plecând de la Exploatarea Culturală Petrila (E.C. Petrila). ”Sala mare de pontaj a clădirii administrative este locul unde va fi vernisată seria de lucrări Menhir, a Deliei Vilhelm, artistă din Valea Jiului stabilită în Australia. Picturile explorează asemănarea dintre megaliţi antici şi clădirile industriale abandonate pe care cultura noastră le lasă în urmă. Peisajele obişnuite sau cotidiene sunt importante artefacte istorice care pot fi citite ca documente, astfel încât semnificaţia culturală şi experienţa de mediu să poată fi descifrate şi înţelese mai bine”, spune Miha Danciu, președintele Asociației Culturale Planeta Petrila.
Acesta informează de asemenea că la E.C. Petrila sunt deschise cu această ocazie, pentru a fi vizitate, expoziţia Shrinking Cities in Romania a Ilincăi Păun Constantinescu – Ideilagram şi expoziţia Romanul Colectiv a Suzanei Dan. Turul cuprinde apoi Casa Memorială Ion D. Sîrbu, Noul Centru Vechi al Petrilei şi Mother’s Museum, pentru a ajunge ulterior în Petroşani, la Muzeul Instalatorului Român.
Evenimentul va fi desfăşurat în data de 5 octombrie 2018 cu începe la ora 19, la intrarea în clădirea administrativă a fostei mine Petrila. Paticipanții sunt aşteptăți în număr cât mai mare la punctul de pornire în Noaptea Albă a Galeriilor de la Petrila, unde vor fi echipaţi cu frontale/lanterne.