Valea Jiului se promovează la cel mai mare târg european pentru investiţii

Home Economie Valea Jiului se promovează la cel mai mare târg european pentru investiţii
Valea Jiului se promovează la cel mai mare târg european pentru investiţii

Cele şase administraţii locale din Valea Jiului și-au dat mâna pentru dezvoltarea fostei regiuni carbonifere și participă împreună, în perioada 8-11 octombrie 2018, la Expo Real, cel mai mare târg de investiții din Europa. Acesta este organizat din 1988 de Messe MünchenGmbH în complexul Messe München din Germania. În fiecare an, acesta acoperă o suprafață de expunere de peste 60.000 de metripătrați, atrăgând în jur de 40.000 de participanți din peste 75 de ţări şi peste 1.700 de companii şi autorităţi locale care expun în standuri.

Demesul administrațiilor locale din Valea Jiului este sprijinit și de Consiliul Județean Hunedoara care a acoperit costurile de participare, prin Agenţia de Dezvoltare Economico-Socială a Judeţului Hunedoara (A.D.E.H.). Acestea se ridică la 18.362 de euro, pachetul de serviciii ncluzând, de asemenea  participarea unu număr de 4 reprezentanți Invest in Jiu Valley.

La standul României, administrat de Camera de Comerţ Româno-Germană, participă următoarele administraţii şi societăţi comerciale: Alma Consulting, Consiliul Judeţean Bacău, Sectorul 5 Bucureşti, Municipiul Constanţa, Municipiul Iaşi, Danina Star, Consiliul Judeţean Iaşi, Parcul industrial Siret, Invest in Jiu Valley, Planna-Innova, Portul Constanţa, RECPartners, Casa de avocatură Stratulat-Albulescu, Consiliul Judeţean Suceava, WDP şi Zacaria (http://rumaenien.ahk.de/events/aktuelle-termine/romania-at-exporeal-2018/).

Reprezentanţii Văii Jiului la acest târg sunt pimarii VasileJurca (Petrila), TiberiuIacob-Ridzi (Petroşani) și Lucian Resmeriţă (Lupeni) precum și directorul ADEH, Maria Liana Ştaier.

Invest in Jiu Valley este primul brand de regiune asumat de toatea dministrațiile VăiiJiului. Administrațiile din Aninoasa, Lupeni, Petrila, Petroșani, Uricani și Vulcan au asigurat condițiile pentru o bună reprezentare la târgul de investitori. Astfel, a fost creată o identitate vizuală comună, un website de promovare pentru care este asigurată administrarea timp de 6 luni (investinjiuvalley.com), un clip de promovare a atracțiilor pentru investitori (https://youtu.be/JR-NODgDNx4 – care odată cu participarea va fi promovat intens în mediul online) şi 700 de broşuri şi pliante care vor fi folosite inclusiv după acest eveniment.

Reprezentanții Invest in Jiu Valley arată că, în fapt, participarea la acest târg deschide oportunitatea dialogului la nivel înalt cu mediul investițional european și internațional, oferind un cadru profesional şi o structură coerentă de dialog.

Invest in JiuVall eyeste un demers comun al administrațiilor locale care, cu sprijinul societății civile, al mediului academic, media și al celui privat vor asigura continuitatea în promovarea potențialului localităților din ValeaJiului.