Pictorul Petru- Ilie Birău duce ”Oameni și locuri din România” în Canada, la Montreal

Home Cultură Pictorul Petru- Ilie Birău duce ”Oameni și locuri din România” în Canada, la Montreal
Pictorul Petru- Ilie Birău duce ”Oameni și locuri din România” în Canada, la Montreal

Apreciatul artist plastic Petru Birău este protagonist al unei expoziții culturale deosebite, care-și propune să promoveze ,,Oameni și locuri din România” dincolo de Oceanul Atlantic, la Monteal în Canada. ”Este vorba despre o expoziție personală de pictură care se intitulează chiar așa: ,,Oameni și locuri din România”, expoziție al cărei vernisaj este programat să aibă loc pe 21 octombrie, la Centrul Cultural Român de la Montreal”, a declarat artistul Petru Birău.

Expoziția este organizată sub egida Asociației Canadiene a Scriitorilor Români, Uniunii Artiștilor Plastici din România, Asociației Culturale Române, Cenaclului Cultural ,,Mihai Eminescu” din Montreal și al Asociației Culturale ,,Codex Aureus” București.

Expoziția va fi prezentată la Montreal de scriitorul Leonard I. Voicu – Președintele Asociației Canadiene a Scriitorilor Români iar curator este artistul plastic Rodica Vinca, invitat special al organziatorilor. ”Pictura lui Petru Birău poate fi caracterizată în câteva cuvinte, astfel: culoare și candoare, o măistrie generoasă a nuanțelor și o complexitate specială de simțăminte magice, pe care compozițiile sale pot să le stimuleze în sufletul privitorului”, explică Rodica Vinca.

Originar din Valea Jiului, locuitor al satului Cimpa-Birăoni, localitate conponentă a orașului Petrila, artistul plastic Petru Birău este un maestru desăvârșit al penelului și un promotir al culturii și atei tradiționale românești în cea mai pură formă. Doctor în artă plastică, membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, Petru Birău a mai avut ocazia de a-și prezenta lucrările dincolo de granițele României, în expoziții personale din Franța și Germania, dar și în numeroase expoziții colective din diverse țări ale lumii.

Felicitări, maestre Petru Birău !