Senatul a admis proiectul legislativ privind eliminarea certificatelor verzi pentru producătorii de energie termo

Home Economie Senatul a admis proiectul legislativ privind eliminarea certificatelor verzi pentru producătorii de energie termo
Senatul a admis proiectul legislativ privind eliminarea certificatelor verzi pentru producătorii de energie termo
Proiectul legislativ L 538/2018 inițiat de senatorul PSD Cristian Resmeriță, prin care se propune adoptarea unei modificări a Legii nr. 220/2008 pentru stabilirea sistemului de promovare a producerii energiei din resurse regenerabile de energie a fost admis astăzi în Plenul Senatului României, după ce el a fost adoptat săptămâna trecută în comisiile pentru Energie, respectiv pentru Economie ale camerei superioare a Parlamentului.
Inițiatorul acestui proiect legislativ, senatoul Cristian Resmeriță apreciază că, prin acest gest, Senatul și-a făcut încă o dată datoria față de producătorii de energie în sistem termoenergetic, așa cum este și Complexul Energetic Hunedoara. ”Consider că  admirea acestui proiect legislativ este un pas mare pentru ceea ce înseamnă continuarea activității Complexului Energetic Hunedoara. Este știut faptul că obligativitatea achiziționării de certificate verzi de către producătorii de energie în sistem termo constituia pentru aceștia un efort financiar greu de gestionat, iar acest fapt îngreuna deseori activitatea Complexului care, după cum se știe, nu de puține ori a fost în imposibilitatea de a-și îndeplini această obligație, fapt care a atras chiar și o serie de sancțiuni aplicate acestui agent economic. Prin admiterea acestui proect legislativ eu cred că Senatul României și-a făcut datoria, astfel încât CEH să-și poată continua activitatea”, a declarat senatorul Cristian Resmeriță.
Senatorul de Valea Jiului Cristian Resmeriță și-a asumat în ultima peroadă de timp, mai ales după ce a devenit membru al nou înființatei Comisii pentru Energie a Senatului României, o serie de proiecte legislative și de lobby care au ca scop redresarea Complexului Energteic Hunedoara și crearea premiselor de continuare a activității la cel mai important agent economic din județul Hunedoara.