Apa Serv își invită abonații să descopere avantajele serviciilor de plată on-line

Home Economie Apa Serv își invită abonații să descopere avantajele serviciilor de plată on-line
Apa Serv își invită abonații să descopere avantajele serviciilor de plată on-line

Începând de marți, 24 octombrie 2018, centrul de încasări de pe strada Ion Creangă din Petroșani al SC Apa Serv Valea Jiului dispune de un computer conectat la Internet, prin intermediul căruia abonații operatorului de servicii de alimentare cu apă și canalizare pot să-și configureze gratuit și chiar cu asistență din partea unui funcționar al societății, un cont on-line prin intermediul căruia să-și poată vizualiza, în orice moment consumul, istoricul facturărilor, factura la zi, situația plăților efectuate și chiar să efectueze plata on-line a facturilor.

Deși serviciul este disponibil de mai bine de un an de zile, conducerea Apa Serv Valea Jiului a constatat că doar mai puțin de 7% dintre abonați au accesat deja acest sistem care simplifică relația dintre operatorul de servicii de alimentară cu apă și canalizare și beneficiarii acestor servicii de utilitate publică. În fața unei astfel de realități, dar și a constatării că, în zilele de vârf, cozile la caseriile de la centrele de încasare ale Apa Serv din toată Valea Jiului sunt mari, iar timpul pe care oamenii trebuie să-l aloce pentru a-și plăti facturile la apă nu este întotdeauna unul foarte scurt, conducerea Apa Serv a decis să readucă în atenția beneficiarilor săi oportunitatea interacțiunii on-line, pentru vizualizarea și plata facturilor.

”Înainte de toate, am realizat un mic film de prezentare pe care am început să-l rulăm chiar în acest centru de încasare de pe strada Ion Creangă, unul dintre cele mai aglomerate centre de încasări. Concepția noastră a fost aceea că, dacă oamenii care vn aici tot stau la rând pentru a plăti factura, vor urmări și acest film de prezentare prin intermediul căruia le lansăm invitația de a-și face un cont on-line pe situl Apa Serv, pentru a simplica relația dintre noi și pentru a câștiga timp în plata facturii pentru apă și canalziare. În plus, am instalat la acest centru de încasare și un terminal PC conectat la internet, prin intermediul căruia orice client poate să-și configureze în doar 30 de secunde un cont client pe situl Apa Serv, oferindu-le celor intresați inclusiv îndrumare și sprijin din partea unui coleg de-al nostru. Am avut surpriza ca încă din prima zi să constatăm un interes real al oamenilor față de acest sistem și, mai mult, am observat că există foarte mulți clienți care utilizează servicii on-line similare pentru a face plăți către alți furnizori de utilități publice, dar nu știau că și la Apa Serv există o astfel de posibilitate”, a declarat Cristian Ionică, directorul general al Apa Serv Valea Jiului.

Spre exemplu, numai în cele aproximativ 30 de minute în care la centrul de încasări de pe str. Avram Iancu din Petroșani a avut loc prezentarea acestui serviciu în cadrul unei conferințe de presă susținute de conducerea Apa Serv, nu mai puțin de 4 persoane care veniseră să plătească factura curentă și-au exprimat dorința de a apela la serviciul on-line disponibil în acest sens.

Succesul acestui demers determină reprezentanții Apa Serv să extindă acest mod de promovare al serviciului de plăți on-line, în toate centrele de încasări din localitățile Văii Jiulu, până la finalul acestui an. ”Vom instala câte un computer la fiecare centru de încasare, unde cetățenii vot putea, inclusiv cu sprijin din partea angajaților noștri să-și creeze un cont personal on-line pe situl Apa Serv și să-și gesioneze de acolo evidența consumurilor, a facturilor și a plăților”, mai spune managerul ASVJ, Cristian Ionică.

Potrivit Șefului serviciului Comercial al Apa Serv, Alina Pavel, prin configurarea unui cont on-line, abonații Apa Serv au și o serie de avantaje: ”În primul rând, pot avea un control permanent al istoricului consumurilor și al facturilor, pot genera inclusiv rapoarte statistice ale consumurilor, pot descărca factura în format electronic încă din momentul în care aceasta a fost generată și evident, pot efectua inclusiv plata on-line a facturii la apă. Pentru abonații noștri care locuiesc la casă, tot pe contul on-line se pot face inclusiv raportările consumului  (citirile apometrului) pentru luna în curs. Totul la doar câteva clickuri distanță, pe o interfață extrem de simplă de utilizat și disponibilă 24 de ore din 24”, explică Alina Pavel.

Cum puteți să optați chiar dvs. pentru crearea unui cont client personal pe situl Apa Serv, cum puteți utiliza ulteror contul creat, aflați fie accesând diect secțiunea dedicată (Cont Client) de pe pagina oficială a Apa Serv Valea Jiului, la adresa de Internet www.asvj.ro , fie vizualizând filmul de prezentare de pe pagina de facebook a operatorului de apă din Valea Jiului, fie solicitând informații și sprijin direct la centrele de încasare ale Apa Serv Valea Jiului din toată Valea Jiului.

De asemenea, puteți vizualiza mai jos filmul de prezentare al sistemului on-line de gestionare a consumurilor, facturilor și plăților, pus la dispoziția clienților săi cu titlu gratuit de către Apa Serv Valea Jiului: