Emoție și nedisimulat patriotism la Liceul Tehnologic ”D. Leonida” din Petroșani

Home Educație Emoție și nedisimulat patriotism la Liceul Tehnologic ”D. Leonida” din Petroșani
Emoție și nedisimulat patriotism la Liceul Tehnologic ”D. Leonida” din Petroșani

”România în an Centenar”, proiectul derulat astăzi în toate unitățile de învățământ din județul Hunedoara, i-a reunit și pe inimoșii elevi ai Liceului Tehnologic ”Dimitrie Leonida” din Petroșani care, cu inima deschisă și nedisimulată emoție, au participat la evenimentul organizat în curtea școlii.

Pentru acest eveniment, organizat cu prilejul Zilei Armatei Române, elevii de la ”Leonida” s-au pregătit, sub îndrumarea profesorilor lor, în ultimele săptămâni, fiecare după aptitudinile profesionale pe care le au ori pe care le învață la clasă. Unii au confecționat cu meticulozitate cocarde tricolore, care au fost împărțite tuturor participanților la evenimentul de astăzi; alții au învățat poezii și cântece cu tematică istorică ș.a.m.d.

Cert este că la festivitatea de la Liceul Tehnologic ”Dimitrie Leonida” din Petroșani, fiecare dintre cei care au participat și-au însușit inedita lecție de istorie comună, în care s-a vorbit despre Armata Română și rolul ei în istorie și societate, despre Marea Unire de la 1918 și despre cei cărora le datorăm cu toții dreptul de a trăi într-o Românie unită, liberă și independentă.

Ce-i drept, poate că aici, la acest liceu cu copii în general mai speciali și cu posibilități financiare mai reduse decât ale colegilor de la alte școli din Valea Jiului, festivitatea nu a fost una la fel de fastuoasă. Dar este la fel de adevărat că în inimile acestor copii simpli (”după vorbă, după port !”) sentimentul apartenenței la națiunea română este unul care se manifestă sincer, deschis și puternic. Poate tocmai de aceea, fiecare elev a primit cu bucurie cocarda tricoloră, pe care și-au așezat-o la loc de cinste, în dreptul inimii și au plecat mândrii spre casă, cu o bucată din România lor fluturându-le pe piept.

Pentru felul în care au răspuns prezent acestui eveniment, desigur că și elevii dar și profesorii acestui liceu, merită aprecierile cuvenite.