Diplome de excelență și felicitări în plenul CJH pentru echipa RobotX a Colegiului Național de Informatică ”Traian Lalescu” Hunedoara

Home Administrație Diplome de excelență și felicitări în plenul CJH pentru echipa RobotX a Colegiului Național de Informatică ”Traian Lalescu” Hunedoara
Diplome de excelență și felicitări în plenul CJH pentru echipa RobotX a Colegiului Național de Informatică ”Traian Lalescu” Hunedoara

Ședința de astăzi a Consiliului județean Hunedoara a avut parte de un moment deosebit prilejuit de decizia forului legislativ județean de a le acorda Diplome de Excelență componenților echipei RobotX a Colegiului Național de Informatică ”Traian Lalescu” din municipiul Hunedoara, recent laureați ai titlului mondial de robotică din cadrul competiţiei FIRST Global Competition.

Tot astăzi, în ședința Consiliului județean Hunedoara, profesorului Mircea Nistor coordonatorul echipei de aur a roboticii hunedorene. i-a fost conferit titlul de Cetățean de Onoare al Județului Hunedoara.

”În primul rând, vreau să le transmit din nou felicitări echipei RobotX și profesorului Mircea Nistor! Cred că performanța lor într-un concurs de talie mondială reprezintă pentru întreaga comunitate din județul Hunedoara un moment de succes, fiind în același timp o carte de vizită pentru tot ceea ce înseamnă educație, ingeniozitate și performanță. Acesta este motivul pentru care am ales astăzi să le mulțumim în mod public, în plenul Consiliului județean, membrilor echipei RobotiX, oferindu-le în mod simbolic aceste diplome de excelență”, a declarat Mircea Bobora, președintele Consiliului județean Hunedoara.

Elevii și profesorul coordonator au primit distincțiile în cadru festiv, în debutul ședinței ordinare a Consiliului Județean Hunedoara, desfășurată vineri, 26 octombrie 2018. Înaintea ședinței de plen, premianții s-au întâlnit, în cadru restrâns, cu președintele Mircea Bobora, cu vicepreședintele Daniel Andronache și cu administratorul public Costel Avram.

Reamintim că în luna august, în Mexic, Echipa RobotX Hunedoara a obținut cele mai importante cinci premii (medalii de aur) din cadrul competiţiei FIRST Global Competition, competiție mondială de robotică aflată la cea de-a II-a ediție. La concurs au participat echipe de robotică din 161 de țări.