Elevi pe ”drumul apei” la Jieț, în săptămâna educațională ”Școala altfel”

Home Educație Elevi pe ”drumul apei” la Jieț, în săptămâna educațională ”Școala altfel”
Elevi pe ”drumul apei” la Jieț, în săptămâna educațională ”Școala altfel”

Alţi 50 de elevi de la Şcoala Gimnazială “Avram Stanca” din Petroşani au vizitat, joi, 25 octombrie 2018, Stația tratare a apei de la Jieţ (Petrila) în cadrul parteneriatului dintre Apa Serv Valea Jiului și Școala gimnazială ”Avram Stanca”.

Pe tot parcursul vizitei, elevii au fost însoţiţi de cadrele didactice și reprezentanţi ai societății Apa Serv, care au oferit informații amănunțite explicate pe înțelesul lor, privind procesul tehnologic al “drumului apei” de la captare până la robinetele de acasă. Pe parcursul evenimentului, copiii au înțeles câtă muncă este necesară pentru ca atunci când deschid robinetul acasă, să curgă apă potabilă de cea mai bună calitate.

”Apa Serv Valea Jiului se implică activ, ca în fiecare an, în desfășurarea programului național „Şcoala altfel”, dedicat activităţilor extraşcolare. Staţia de tratare a apei de la Jieţ şi-a deschis porţile, pentru a-i primi pe elevii intersaţi să afle cum reuşim să avem apă potabilă la robinete”, a declarat Daniel Preda, purtătorul de cuvânt al Apa Serv Valea Jiului.

Prin aceste acţiuni, Apa Serv Valea Jiului îşi propune să contribuie la conştientizarea tinerei generaţii asupra rolului şi importanţei apei, protejării mediului înconjurător și respectului pentru natură.