Ziua Armatei României în An Centenar la Petrila

Home Stiri la zi Ziua Armatei României în An Centenar la Petrila
Ziua Armatei României în An Centenar la Petrila

Ziua Armatei României a fost sărbătorită într-un mod cu totul special în orașul Petrila. Sute de elevi și cadre didactice de la cele două entități școlare din estul Văii Jiului, ”Constantin Brâncuși” și ”I.D. Sârbu”, au defilat pe artera principală purtând cocarde și drapele tricolore, punctând astfel proiectul inițiat de Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara și susținut de toate primăriile județului, ”România în An Centenar”.

În cadrul acestui proiect, la 25 octombrie 2018, s-a desfășurat o activitate în memoria eroilor căzuți pe fronturile de luptă, ”Recviem pentru eroii hunedoreni ai Marii Uniri”, acțiune la care au fost mobilizați mai mulți elevi și cadre didactice, susținută de administrația locală de la Petrila, așa cum declară primarul Vasile Jurca, la Petrila s-a decis și organizarea defilării publice:

”Am participat astăzi la un eveniment inițiat de Inspectoratul Școlar Județean, în parteneriat cu primăriile județului Hunedoara, în cadrul proiectului ”România în Centenar”. Astăzi, 25 octombrie, în cinstea Armatei Române, s-a desfășurat activitatea ”Recviem pentru Eroii Hunedoreni ai Marii Uniri” iar noi, la Petrila, am decis să organizăm o defilare publică, începând de la Școala nr 2 din Lonea și până în parcul de recreere de lângă Școala I.D Sîrbu”, a spus primarul Vasile Jurca.

Manifestarea a început la orele dimineții, la nivelul fiecărei școli din orașul Petrila și a continuat cu defilarea publică finalizată cu momentul artistic din parcul de recreere al orașului, în cadrul căruia s-a prezentat semnificația momentului, s-a dat citire Apelului Solemn al membrilor delegației hunedorene participante la Marea Adunare Națională de la 1 Decembrie 1918 de la Alba Iulia și s-a prezentat Rezoluția de la Alba lulia, documentul istoric al Marii Uniri de la 1918.

”Consider că avem obligația să-i cinstim pe înfăptuitorii Marii Uniri, să ne plecăm fruntea în memoria celor care și-au sacrificat viața pentru acest deziderat și să transmitem generațiilor viitoare aceste sentimente patriotice. Ne simțim mândri și privilegiați că generația noastră sărbătorește primul Centenar al României Mari”, a spus, în încheierea manifestărilor, Vasile Jurca.