Ana Maria Gherghel – cel mai bun sportiv la fotbal-tenis din lume

Home Stiri la zi Ana Maria Gherghel – cel mai bun sportiv la fotbal-tenis din lume
Ana Maria Gherghel – cel mai bun sportiv la fotbal-tenis din lume

Jucătoarea de fotbal tenis Ana Maria Gherghel, din municipiul Lupeni confirmă și în acest an statutul de excelență pe terenul de sport, după ce a fost declarată ”Cea mai bună sportivă din lume” la turneul final al Campionatului Mondial de fotbal-tenis, care a avut loc în cusul săptămânii trecute la Le Havre, în Franța.

Spotiva din Lupeni a făcut parte din lotul național al României la fotbal-tenis, lot care și-a adjudecat 7 medalii de aur și una de argint la această competițiencare a reunit cele mai bune 10 selecționate feminine, respectiv 12 selecționte masculine din lume. Tricolorii au cucerit medalii de aur în probele de simplu, dublu și triplu la feminin și în probele de dublu și triplu la mixt. De asemenea, au câștigat medalia de argint în proba de triplu masculin.

Astfel, Ana Maria Gherghel și Florina Chiar au câștigat finala împotriva Slovaciei, la simplu feminin. La dublu feminin, echipa fomată din  Gherghel, Chiar, Monica Șagău și Ana Maria Rizescu au cucerit titlul mondial, după ce au învins în finală echipa Ungariei. Aceeași echipă cărora li s-au alăturat Paula Paraschiv și Maria Lică au însvins selecționata Ungariei și la proba de triplu. De asemenea, Ana Maria Gherghel a făcut parte și de fotmația de dublu mixt care a câștgat unul din titlurile mondiale puse în joc la Le Havre.

Echipa României a obțin8t rezultate bune și la competiția destinată băieților, unde au câștigat probele de simplu și dublu împotriva Franței. De asemenea, sportivul român Lucian Purice a fost declarat cel mai bun sportiv al competiției.

Foto: sportprofit.ro