În anul Centenarului, Big Ben-ul din Londra a răsunat în acorduri românești

Home Cultură În anul Centenarului, Big Ben-ul din Londra a răsunat în acorduri românești
În anul Centenarului, Big Ben-ul din Londra a răsunat în acorduri românești

Un inedit concurs de talente care i-a avut ca protagoniști pe mai mulți tineri din România, dar și din diaspora românească din Marea Britanie, a avut loc la finele săptămânii trecute la Londra. Intitulat ”Diaspora are talent”, concursul a fost organizat în cadrul Zilelor Românilor din Diaspora și a fost deschis participării tuturor copiilor, tinerilor si persoanelor indiferent de vîrsta, etnie, religie sau dizabilitate, din ţară sau din diaspora.

Aflat la prima ediție, concursul dotat cu Trofeul Big Ben (după numele legendarului obiectiv istoric și turistic al Londrei) s-a desfășurat pe mai multe secțiuni artistice, respectiv MUZICĂ POPULARĂ & MUZICĂ UŞOARĂ (pentru categoriile de vârstă: 5-7 ani; 8-9 ani; 10-11 ani; 12-13 ani; 14-15 ani; 16-17 ani; 18 ani si peste), MUZICĂ FOLK & MUZICĂ ETNO; DANSURI POPULARE ; & DANSURI MODERNE; MUZICĂ INSTRUMENTALĂ, POEZIE , MUZICĂ PATRIOTICĂ (secţiune dedicată anului Centenar 100 ani de la UNIRE) și GRUPURI & DUETE.

Potrivit evaluărilor juriului acestui concurs internațional, juriu format din realizatorul TV Anamaria German, soprana Gabriela Băncilă, artista Olesia Pușcaș, poeta Ana Podaru, solista Diana German și profesorul de canto Mircea Patovan, cei mai talentați dintre artiștii prezenți pe scena festivalului care a avut loc la Londra s-au dovedit a fi concurenții din județele Hunedoara și Gorj, care și-au adjudecat premiile de top ale ”Big Ben Festival 2018”.

Prezentă pentru a doua oară în acest an pe o scenă de spectacol din Londra, tânara și talentată artistă din Vulcan (Valea Jiului), Monica Țugulea a reușit să impresioneze și de această dată, prin repertoriu, prin interpretare (atât vocală, cât și instrumentală – la nai), precum și prin eleganta ținută prezentată la acest eveniment artistic de excepție. Toate aceste calități au determinat juriul festivalului de talente organizat de diaspora românească din Marea Britanie să-i acorde Marele Premiu ”Big Ben Trophy” 2018 artistei Monica Țugulea.

”Deși nu este prima mea participare la un concurs peste granițele României și nici primul premiu pe care-l câștig, am simțit o emoție aparte odată cu acest festival desfășurat la Londra. Am fost prezentă în 6 secțiuni ale concursului de talente Big Ben Festival 2018 și sunt mândră de faptul că am reușit să obțin 5 stele, adică maximum posibil, la secțiunea de interpretare instrumentală, secțiune în care am evoluat la nai. Evident, sunt extrem de fericită că acest concurs cu 45 de concurenți talentați din țară, dar și din Diaspora, mi-a adus Marele Premiu ”Big Ben Trophy”. Vreau să le mulțumesc pentru sprijinul lor permanent profesorilor mei, familiei și tuturor celor care sunt alături de mine pe scenă și în afara acesteia, să mulțumesc juriului de la Londra pentru încrederea acordată dar și tuturor celor care îmi apreciază activitatea artistică și cărora le dedic și acest nou succes”, a declarat Monica Țugulea.