Primarul Lupeniului este revoltat de criticile televiziunilor naționale care denigrează Valea Jiului

”Valea Jiului nu este și nu trebuie să fie bătaia de joc a nimănui !”, a exclamat primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță, după ce pe un canal de televiziune național a apărut un reportaj în care mai multe localtăți din regiunea Văii Jiului, printre care și municipiul Lupeni, sunt prezentate într-o imagine aproape apocaliptică.
”Nu voi accepta vreodată ca o televiziune națională să DENIGREZE Valea Jiului și oamenii de aici, să caute și să PREZINTE DOAR PĂRȚILE RELE ale Văii, refuzând să prezinte și lucrurile bune care se întâmplă în municipiul Lupeni, INVESTIȚIILE care s-au făcut atât în oraș cât și în stațiunea Straja unde vin mii de turiști care apreciază aceste locuri ori ignorând spre exemplu, faptul că Palatul Cultural din Lupeni a devenit un pol cultural-artistic al județului, apreciat de public și de artiști, deopotrivă”, spune primarul Resmeriță. 
Acesta nu neagă că și Lupeniul, la fel ca toate localitățile din țara noastră, are și cartiere cu oameni săraci, cu probleme sociale și economice grave, dar amintește în același timp că, împreună cu echipa sa din Primăria a luat poziție și a luptat cu acest fenomen al sărăciei, inclusiv prin implementarea unui proiect finanțat din fonduri europene în valoare de câteva milioane de euro prin care municipalitatea vine în sprijinul cetățenilor cu probleme provenind în cea mai mare parte din etnie romă, pronbleme care acoperă o paletă largă, de la educație până la sănătate, reparații locuințe și chiar locuri de muncă.  ”Că nici în Lupeni și nici în celelalte localități din Valea Jiului nu curge lapte și miere, o știm cu toții. Că mai sunt multe probleme pe care oamenii le au și la care suntem datori să găsim, împreună cu dânșii, soluții de rezolvare, știm la fel de bine și încercăm zi de zi să vedem ce este de făcut. Și să facem !”, afirmă cu sinceritate primarul Lucian Resmeriță.

Acesta este însă la fel de convins că dincolo de acest lucru, este însă dureros că, periodic, din motive greu de înțeles, unele televiziuni naționale încearcă să prezinte țării și lumii, doar o incorectă imagine a unui  presupus dezastru al acestei zone. ”Nu-mi pot imagina ce interese (obscure !?) pot determina un  reporter TV să treacă peste obiectivitate și profesionalism,  să vadă și să prezinte într-un oraș ca Lupeniul exclusiv lucrurile triste. Dar și eu ca primar al acestui oraș, la fel ca miile de concetățeni împreună cu care încercăm să facem ceva pentru a da Lupeniului o șansă la viitor, pentru a le face oamenilor viața mai bună, nu putem accepta că, doar în virtutea dreptului la libera exprimare, unele televiziuni naționale nu fac altceva decât să ponegrească oamenii Văii Jiului, să ne descrie altfel decât cum suntem cu adevărat”, spune primarul Reesmeriță.

Iar acesta crede că își poate susține ferm afirmații prin simpla prezentare a unor imagini care, deși nu se văd la televiziunile de știri, fac deja din municipiul Lupeni, un oraș mult mai frumos decât în urmă cu câțiva ani. În plus, primarul Lupeniului își pune, la fel ca foarte mulți mutți dintre cetățenii Văii Jiului, și câteva firești întrebări legate de felul în care, din când în când, este prezentată această zonă, românilor dar și celor care-și doresc să vină aici și să descopere Straja, Parângul, Retezatul sau Vîlcanul, locurile de vis care înconjoară aceast areal. ”De ce nu vorbesc cei de la posturile naționale de televiziune despre dezvoltarea stațiunii Straja, care a devenit a treia destinație turistică de iarnă din România ? De ce nu vorbesc despre Palatul Cultural, care a devent un pol cultural-artistic al județului ? De ce nu vorbesc despre oamenii de valoare ai comunității noastre ?Dacă ”misiunea” celor ce astăzi ne denigrează în mod fals, denaturat, chiar mincinos este să distrugă Valea Jiului și viitorul acesteia, eu vreau să-i asigur pe cetățenii din Lupeni că misiunea mea și a celor care sunt alături de mine este să construim un viitor pentru cetățeni acestui municipiu. Și asta vom face, indiferent de cum ne ”zugrăvesc” unii sau alții, în necunoștință de cauză sau, mai grav, după cine știe ce interese”, mai spune primarul Lucian Resmeriță.