După 60 de zile înot pe Marea Neagră, românul Avram Iancu a cucerit Constantinopolul !

Home Stiri la zi După 60 de zile înot pe Marea Neagră, românul Avram Iancu a cucerit Constantinopolul !
După 60 de zile înot pe Marea Neagră, românul Avram Iancu a cucerit Constantinopolul !

”Stăpânul apelor”, sportivul temerar Avram Iancu a încheiat încă o dată cu succes un proiect menit să-i testeze limitele și, așa cum îi place să spună, că confirme puterea AND-ului românesc.

Astfel, pe 31 octombrie 2018, după nu mai puțin de 60 de zile petrecute înot pe ”Marea cea Mare” (Marea Neagră – n.n.), Avram Iancu a reușit o nouă performanță de Cartea Recordurilor, fiind primul sportiv care parcurge înot, doar în slip, o distanță de 680 de kilometri,  în apele reci și inovolbrate ale Mării Negre, din Delta Dunării, de la Sulina și până dincolo de strâmtoarea Bosfor, în Marea Medierană, la Istambul.

”A fost o cursă cu multe dificultăți, pe toate planurile. Daca ar fi să le înșir n-aș mai termina.
Dar, oricât de multe ar fi fost, acestea pălesc în comparație cu sacrificiul lui Brâncoveanu și al fiilor săi. În acest an unic în care sărbătorim împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire a tuturor românilor, acesta a fost felul meu de a sărbători Centenarul. Totodată am dorit să transmit faptul că în lume există valori care transcend chiar și moartea. Iar România are valori! Pentru că ființa ei este milenară!”, a declarat Avram Iancu la finalul acestui nou proiect sportiv de excepție.

Ca întotdeauna, la finalul proiectelor sale de succes, sportivul din Petroșani – Valea Jiului nu a uitat, cu modestia-i caracteristică, să le mulțumească celor care, într-un fel sau altul, i-au fost alături: ”Mulțumesc lui Dumnezeu care a înzestrat poporul român cu un ADN puternic. Mulțumesc echipei de suport! Victoria se datorează lor! Caiaciștii Călin Ene, Lucian Ionescu, Adrian Zapis, Viorel Adi Dăianu,Ulise Galu. Le mulțumesc șoferilor, Vanea Aniko Emese, Elvir Aslan. Mulțumesc domnului Ringo Dămureanu și echipei Sindicatului Forța Legii care au fost de 4 ori alături de mine pe traseu. La Sulina la start, la Eforie Nord, în Bulgaria și la final. Merită menționați și Alin Vintilă și Răzvan Capațînă pentru logistică. Mulțumiri consulilor din Bulgaria și Turcia pentru excelenta colaborare. Mulțumiri Poliției de Frontieră din România. Mulțumim Pazei de Coastă din Turcia. Super profesionalism. Mulțumesc lui Kamil Resa Alsaran, unul dintre cei mai buni înotători ai Turciei care m-a asteptat la final. Vă mulțumesc, vouă, compatrioți, pentru urmarirea deplasării mele și pentru energia ce mi-ați dat-o prin mesajele de încurajare! Mulțumiri deosebite sponsorilor mei! Dacă am omis pe cineva, iertare. Trăiască România!”, a mai spus Avram Iancu.

Ce mai rămâne de adăugat, dincolo de toate cele exprimate mai sus. Da, ar mai fi ceva: ÎȚI MULȚUMIM ȘI NOI, MARIUS AVRAM IANCU, pentru că ne faci mândrii că-ți suntem compatrioți, concetățeni și contemporani !