Punct final în activitatea participanților la Tabăra ARC Centenar din județul Hunedoara – seria I

Home Educație Punct final în activitatea participanților la Tabăra ARC Centenar din județul Hunedoara – seria I
Punct final în activitatea participanților la Tabăra ARC Centenar din județul Hunedoara – seria I

Prima serie de 50 de elevi din clasele a VI-a – a XII-a și cadrele didactice însoțitoare sosite în județ  tocmai din Ucraina și Ungaria în cadrul Taberei ”ARC” Centenar 2018 și-au încheiat șederea în județul Hunedoara.

Potrivit unui comunicat al Instituției Prefectului județului Hunedoara, la Centrul de Agrement Căprioara din muncipiul Deva a avut loc vineri seara festivitatea de închidere a Taberei ”ARC” Centenar 2018 – seria I. Cu această ocazie prefectul județului Hunedoara, Fabius Tiberiu KISZELY, directorul Direcției Județene pentru Sport și Tineret, Lorincz Szell și reprezentantul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, Marius Sima au acordat diplome de participare tuturor elevilor și profesorilor însoțitori.

Și președintele Consiliului Județean Hunedoara, Mircea Flaviu Bobora i-a vizitat la finalul acestei săptămâni pe elevii și profesorii din Ucraina și Ungaria, aflați în Centrul de Agrement Căprioara. Președintele CJH a dorit să afle impresiile acestora după săptămâna petrecută în județul Hunedoara și ce ar mai trebui îmbunătățit pe viitor.

Pe lângă vizitele la monumentele istorice, la muzee și alte obiective turistice și de cultură, copiii prezenți în prima serie a Taberei ARC Centenar de la Hunedoara au participat la o serie de ateliere coordonate de profesorii de la Palatul Copiilor, au luat parte la activități sportive și s-au întâlnit cu reprezentanții Consiliului Județean al Elevilor, precum și ai studenților.

Următoarele serii de elevi vor sosi în județul Hunedoara în data de 3 noiembrie, respectiv 10 noiembrie. Taberele ARC Centenar sunt destinate elevilor și cardelor didactice din diaspora românească, în cadrul unui proiect derulat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni.