Șahista din Vulcan Oana Șchiopu reprezintă România la Campionatul Mondial de Șah

Home Stiri la zi Șahista din Vulcan Oana Șchiopu reprezintă România la Campionatul Mondial de Șah
Șahista din Vulcan Oana Șchiopu reprezintă România la Campionatul Mondial de Șah

Micuța șahiștă de  umai 12 ani din Vulcan, Oana Șchiopu, împreună cu antrenorul ei Ioan Dorel Șchiopu (unchiul sportivei) sunt prezenți de astăzi la Camionatul Mondial de Șah din Spania.

Evenimentul va avea loc la Santiago de Compostella unde Oana Șchiopu va reprezenta România, la cel mai important concurs șahist din lume. Oana Șchiopu intră astfel în galeria marilor șahiști ai României care au reprezentat țara noastră la competițiile mondiale șahiste, două dintre acestea – marea maestră internațională Cristina Bădulescu Foișor și Daria Vișănescu – fiind de asemenea născute în Valea Jiului.

Pentru Oana Șchiopu, multiplă campioană națională la șah, participarea la C.M. de Șah din Spania este doar o altă provocare. Antrenorul ei, Ioan Dorel Șchiopu,cel care coordonează secția de șah a CSM Mihai Viteazu din Vulcan și cel care i-a insuflat Oanei pasiunea pentru sportul minții, speră că nepoata și eleva sa va avea un parcurs cât mai bun la acest important concurs. ”Îmi doresc să meargă cât mai departe în acest concurs. În același timp, sunt deja mândru că Vulcanul reușește performanța de a da României un șahist de calibru internațional. Oana are multe titluri de campioanã, dar acesta de  campion national la sah este unul absolut deosebit si vã dau un argument: din judetul Hunedoara numai douã  persoane se pot mândri cu asa ceva: regretata Cristina Foisor si Daria Visãnescu. Sunt mai multe stiluri, dar la sah clasic acesta este maximul competițional pe care îl poate astepta un sahist. Sper ca, la revenirea acasă, să putem aduce însă vești și mai bune”, a declarat Ioan Dorel Șchiopu.