Dezbateri în Palament privind timpul optim de studiu pentru elevi

Home Educație Dezbateri în Palament privind timpul optim de studiu pentru elevi
Dezbateri în Palament privind timpul optim de studiu pentru elevi

Printre numeroase alte proiecte de lege aflate pe agenda de lucru a senatorului Cristian Resmeriță, se numără și cel inițiat, împreună cu mai mulți parlamentari social-democrați, cu privire la modificarea art. 66 din Legea Educației Națională nr.1/ 2011.

Potrivit proiectului lansat în dezbtere parlamentară, propunerea legislativă are ca obiect reglementarea numărului de ore la clasă, în funcție de vârstă. Senatorul Cristian Resmeriță, a cărui profesie de bază este aceea de cadru didactic, spune că în noul text de lege, care a întrunt deja votul favorabil al deputaților, vor fi prevăzute în medie 20 de ore pe săptămână pentru învățământul primar, o medie 25 de ore pe săptămână la învățământul gimnazial și o medie 30 de ore pe săptămână la învățământul liceal.

”Măsura era una necesară pentru a fi reglementată, deoarece în reglementările actuale nu este prevăzut un timp alocat studiului, potrivit fiecărui ciclu școlar pe care-l urmează elevii, cu toate că profesorii, dar și părinții au cerut ca acest lucru să fie definit corespunzător prin lege. În urma consultărilor pe care le-am avut pe acest subiect a rezultat această propunere legislativă pe care, ca părinte și ca dascăl, evident că o susțin”, a declarat senatorul Cristian Resmeriță.

În opinia semnatarilor acestui proiect legislativ, măsura cotribuie la modernizarea  programei școlare, prin regândirea bugetului de timp alocat învățării.