”Hunedoara și Marea Unire” eveniment festiv dedicat Centenarului de către Consiliul județean Hunedoara

Home Administrație ”Hunedoara și Marea Unire” eveniment festiv dedicat Centenarului de către Consiliul județean Hunedoara
”Hunedoara și Marea Unire” eveniment festiv dedicat Centenarului de către Consiliul județean Hunedoara

Consiliul Județean Hunedoara, în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva, Centrul de Cultură și Artă al Județului Hunedoara, Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva și Teatrul de Artă Deva, vor marca în data de 29 noiembrie 2018, de la ora 11,00  Centenarul Marii Uniri.

Cu acest prilej, la Teatrul de Artă din Deva va avea loc o ședință omagială a Consiliului județean Hunedoara, organizată subn genericul ”Hunedoara și Marea Unire” care va avea ca scop evocarea, cu emoție și recunoștință, a mărețului act de la 1 Decembrie 1918, un punct de cotitură în istoria României.

Reprezentanții Consiliului județean Hunedoara apreciază că evenimentul va fi un excelent prilej de rememorare a atmosferei de însuflețitoare efervescență ce a premers actul de la 1 Decembrie 1918, de evocare a marilor personalități care au clădit, cu profundă dragoste de țară, o Românie mare și unită. De asemenea, cu acest prilej, vor fi evocați hunedorenii care au avut fericirea de a se afla la Alba Iulia în acel memorabil 1 Decembrie 1918.

”Solemnitatea evocărilor istorice și a alocuțiunilor rostite cu mândrie patriotică va fi întregită de momente emoționante, pregătite cu respect și prețuire de îndrăgiți artiști ce ne vor fi oaspeți. Momentele oferite de ei vor constitui surprize plăcute și pline de emoție, care vor aduce un plus de vibrație patriotică acestei ședințe omagiale”, se arată într-un comunicat de presă al Consiliului Județean Hunedoara.