Universitatea din Petroșani dorește acreditarea profilului ”Economia Comerțului, Turismului și Serviciilor” la Hunedoara

Provocările managementului universitar și cerințele noi de pe piața muncii determină și conducerea Universității din Petroșani să caute soluți pentru a diversifica oferta educațională, astfel încât această să răspundă acestor cerințe.

Rectorul Univesității din Petroșani, prof.univ.dr.ing. Radu Sorin precizeză că, în acest context, a fost deja întocmit și transmis către ARACIS dosarul cu privire la solicitarea de acreditare a unei specializării de Economia Comerțului, Turismului și Serviciilor, care ar putea fi înființată la Hunedoara, localitate în care Univesitatea din Petroșani intenționeză să deschidă o extensie a instituției de învățămînt sperior din Valea Jiului. ”La Universitatea noastră se desfășoară în prezent mai multe proceduri de acreditare a unor specializări pe care dorim să le dezvoltăm, atât în cadrul sediului principal de la Petroșani, dar și în extensii ale activității noastre în alte localități, precum Deva sau Hunedoara. Zilele acestea, a fost reacreditată specializarea de Management de la Facultatea de Științe din Petroșani. Am solicitat, pentru zilele următoare, prezența unei comisii de acreditare a ARACIS pentru că ne dorim să obținem o extenise la Hunedoara, la Liceul Economic Emanuil Gojdu, unde ne propunem să acredităm o specializare de Economia Comerțului, Turismului și Serviciilor”, spune rectorul UPET, Radu Sorin.

Acesta apreciază că deizia vine ca urmare a solicitărilor primite în acest sens din partea operatorilor de turism, acest domeniu fiind unul în expansiune în județul Hunedoara, iar nevoia de specialiști n domeniu este mai mult decât evdentă. ”Este un profil de învățămînt superior care se cere tot mai mult în  județul Huendoara, odată cu dezvoltarea turismului și director proporțional cu multitudinea de obiective turistice, istorice, culturale care sunt în acest județ. Mă refer aici la Castelul de la Hunedoara, la cetățile dacice, Cetatea Devei, Biserica din Densuș, celelalte biserici, mănăstiri, puncte turistice, presărate de-a lungul întregului județ, de la Brad și până în Valea Jiului”, a mai spus Rectorul Universității Petroșani, prof. univ. dr.ing. Radu Sorin.

Universitatea din Petroșani dispune de toate dotările și resursa didactică pentru a putea pregăti specialiști în domeniul economiei turismului. Rectorul Universității din Petroșani apreciază că pentru o altă specializare de succes din ultimii ani, respectiv Administrație Publică, instituția de învățământ superior din Valea Jiului va încerca să obțină acreditarea pentru înființarea unui profil în cadrul extensiei preconizate a fi realizată în municipiul Deva.