Artistul fotograf Ionel Anastasescu prezintă imaginea frumoasă a Văii Jiului în Capitală

Home Cultură Artistul fotograf Ionel Anastasescu prezintă imaginea frumoasă a Văii Jiului în Capitală
Artistul fotograf Ionel Anastasescu prezintă imaginea frumoasă a Văii Jiului în Capitală

O seamă de fotografii realizate de Ionel Anastasescu, sociolog și fotograf din Valea Jiului, pasionat de cultura țărănească a momârlanilor (țăranii jieni), sunt prezentate într-o expoziție care poate fi vizitată șa Muzeul Țăranului Român – Sala Foaier, din București.

Expoziția a fost vernisată zilele trecute, în prezența autorului, a curatorilor Maria Mateoniu-Micu, Ana Pascu și Rodica Marinescu, dar și a unui numeros public. ”Expoziția a fost primită bine. Oamenii au fost interesați de Valea Jiului. Au pus întrebări, au cerut explicații… A fost o ocazie ca să prezint și ceva pozitiv despre Valea Jiului, pe lânga cele multe negative cu care, din nefericire, ne etichetează alții”, a declarat artistul fotograf Ionel Anastasescu.

Expoziția, intitulată  „Comunități din Valea Jiului – reportaj etnofotografic” este deschisă pâna pe data de 2 decembrie. Cine are trecere prin București în perioada aceasta, merită să treacă și pe la Muzeul Țăranului Român, pentru a vedea excelentele „reportaje etnofotografice” ale lui Ionel Anastanescu. Și poate că, într-o bună zi, expoziția își va găsi un binemeritat loc și pe simezele galeriilor de artă din Valea Jiului.
Puteți vedea mai multe fotografii din expoziția prezentată de Ionel Anastasescu la Muzeul Național al Țăranului Român accesând linkul de mai jos: