CEH se declară pregătit să furnizeze căldură abonaților din Petroșani și Vulcan

Home Economie CEH se declară pregătit să furnizeze căldură abonaților din Petroșani și Vulcan

Societatea Complexul Energetic Hunedoara SA anunță, prin intermediul unui comunicat de presă transmis redacției, că în săptămâna 5-9 noiembrie 2018 au fost efectuate probele la cald ale magistralei de termoficare. În urma acestor probe, CEH se declară pregătit din punct de vedere tehnic pentru  furnizarea agentului termic în sistem centralizat către beneficiarii racordați la magistrala de transport a agentului termic de la Uzina Electrocentrale Paroșeni la Petroșani, pentru perioada de iarnă 2018-2019.

CEH informează totodată că au fost urgentate demersurile pentru perfectarea soluțiilor legale privind posibilitatea de furnizare a agentului termic către consumatorii racordați din Municipiul Petroșani.

În același timp producătorul de energie din Valea Jiului face precizarea că funcționarea rețelei și a sistemului de agent termic primar se poate realiza doar în condițiile furnizării unei cantități de energie termică minim necesară funcționării magistralei de transport. ”Această cerință impune obligatoriu furnizarea concomitentă către consumatorii racordați din municipiile Vulcan și Petroșani , fapt pentru care furnizarea agentului termic către consumatorii din Vulcan, precum și către ceilalți consumatori racordați direct la magistrala de transport va fi posibilă,m din punct de vedere tehnic, doar după finalizarea demersurilor legale necesare începerii furnizării agentului termic în municipiul Petroșani”, informează conducerea CEH.

Finalizarea tuturor acestor etape va constitui și momentul din care CEH va putea relua furnizarea de agent termic către toți consumatorii interesați.