Parteneriat în domeniul culturii între Consiliul județean Hunedoara și regiunea Ruse din Bulgaria

Home Administrație Parteneriat în domeniul culturii între Consiliul județean Hunedoara și regiunea Ruse din Bulgaria
Parteneriat în domeniul culturii între Consiliul județean Hunedoara și regiunea Ruse din Bulgaria

În perioada 12- 13 noiembrie 2018, o delegație a Consiliului Județean Hunedoara formată din vicepreședintele Daniel Andronache și directorul Teatrului de Artă Deva, Mihai Panaitescu, s-a aflat la Ruse, la invitația conducerii Operei de Stat din orașul situat la sud de Dunăre.

Delegația hunedoreană s-a întâlnit cu deputații în Parlamentul Bulgar Svetlana Angelova, vicepreședinte al Comisiei de politică socială, și Plamen Dulchev Nunev, vicepreședinte al Comisiei de securitate, cu directorul Operei de Stat din Ruse, Ivan Kyurkchev. Pe agenda de întâlniri s-a aflat și o întrevedere cu primarul orașului Ruse, Plamen Stoilov.

”Discuțiile s-au axat, în principal, pe colaborarea cu Opera de Stat din Ruse în vederea pregătirii Festivalului Internațional de Operă și Muzică Clasică ”Hunedoara Lirică” 2019”, a declarat Daniel Andronache, vicepreșeidntele CJH. 

Oficialii bulgari au fost prezenți în această vară, la Deva și Hunedoara, la două dintre reprezentațiile din cadrul Festivalului ”Hunedoara lirică”. Oaspeții bulgari s-au întâlnit atunci și cu conducerea Consiliului Județean Hunedoara, prilej cu care s-au pus bazele unei colaborări pe termen lung între Teatrul de Artă Deva și Opera de Stat Ruse. Totodată, s-au purtat și discuții referitoare la o posibilă colaborare instituțională între județul Hunedoara și regiunea Ruse.

În cadrul deplasării la Ruse, vicepreședintele Daniel Andronache și directorul Teatrului de Artă Deva, Mihai Panaitescu, au participat și la un eveniment cultural derulat la Opera de Stat din Ruse, unde a avut loc premiera operei ”Carmina Burana”.