Sportivul din Petroșani Avram Iancu, felicitat de Președintele României

Home Stiri la zi Sportivul din Petroșani Avram Iancu, felicitat de Președintele României
Sportivul din Petroșani Avram Iancu, felicitat de Președintele României

Performanțele sportive realizate de sportivul Avram Iancu, cetățean de onoare al municipiului Petroșani, constituie pe bună dreptate o sursă de inspirație și de mândrie pentru milioane de români.

După fiecare succes asumat de temerarul sportiv din Valea Jiului, felicitările, încurajările, cuvintele frumoase șu mulțumirile pentru felul în care Avram Iancu a reușit să promoveze România în Europa și în lume n-au întârziar să apară și continuă să se manifeste și acum, după ultima încercare asumată de acesta, anume aceea a traversării Mării Negre de la Sulina la Istambul.

Printre cei care au remarcat performanțele sportivului din Petroșani se numără și Președintele României, Klaus Iohannis, care se declară încîntat de performanțele lui Avram Iancu, dar și de susținerea, încurajările și admirația de care acesta se bucură în rândul românilor. Acesta i-a transmit, zilele acestea, lui Avram Iancu, o scrisoare de felicitare.

”Vă felicit pentru că ați reușit să duceți la bun sfârșit provocarea de a străbat înot Marea Neagră, de la Sulina la Istambul, precum și pentru reușitele sportive remacabile înregistrate de-a lungul timpului. Un astfel de rezultat, în anul Centenarului Marii Uniri, obținut în condiții extreme, este demn de aprecierea și respectul nostru. Pasiunea, determinarea și pregătirea temeinică v-au făcut să duceți la capăt fiecare obiectiv pe care vi l-ați asumat. Prin acțiunile dumneavoastră, faceți cinste României. Am fost bucuros să văd că foarte mulți români v-au fost alături și v-au încurajat. (…) Vă doresc mult succes în continuare și sper ca exemlul pe care îl oferiți să reprezinte o sursă de inspirație pentru tinerele generații de români”, scrie Președintele Klaus Iohannis în scrisoare transmisă lui Avram Iancu.

Cu modestia-i caracteristică, Avram Iancu este de părere că gestul Președintelui este un răspuns onorant nu doar față de performanțele, ci o reacție firească față de atitudinea publică a românilor care l-au susținut în toate acțiunile de până acum. ”Chiar si Președintele României a sesizat felul în care m-ați urmărit, susținut și încurajat! Vă mulțumesc, compatrioți, pentru faptul că-mi sunteți aproape! Și eu sunt bucuros, domnule președinte, să constat că faptele demne de cinste ale românilor nu trec neobservate!”, a spus Avram Iancu.