Au început lucrări de modernizare pe alte 12 drumuri vicinale din orașul Uricani

Home Administrație Au început lucrări de modernizare pe alte 12 drumuri vicinale din orașul Uricani
Au început lucrări de modernizare pe alte 12 drumuri vicinale din orașul Uricani

La Uricani au început, în aceste zile, primele lucrări din noul program de investiții care va cuprinde reabilitarea și modernizarea unui număr de alte 12 străzi care deservesc gospodăriile din zonele mărginașe ale orașului.

Potrivit primarului orașului Uricani, Dănuț Buhăescu, documentația tehnică pentru câștigarea finanțării în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL) derulat de Guvernul României, a fost realizată încă din anul 2015, aceasta fiind depusă un an mai târziu pentru obținerea finanțării, iar în anul 2017 proiectul a fost declarat câștigător, tot atunci fiind semnat și contractul de finanțare. Pentru modernizarea acestor drumuri, administrația locală de la Uricani are la dispoziție fonduri ce însumează 110 miliarde lei vechi.

”Procedurile de licitație pentru desemnarea antreprenorului care va lucra la aceste drumuri vicinale s-au încheiat la începutul lunii noiembrie 2018, când noi am dat imediat ordinul de începere al lucrărilor, odată cu îndeplinirea tuturor etapelor procedurale obligatorii, iar de astăzi au început efectiv și lucrările”, spune primarul Dănuț Buhăescu. 

De altfel pimarul Băhăescu a fost prezent astăzi pe șantierul deschis deja de drumarii de la firma Strabag, pe strada Strugurelui, respectiv pe strada Manoleștilor de la Câmpu lui Neag, pentru a verifica modul în care cei de la firma care execută aceste lucrări abordează acest important proiect de investiții în infrastuctura publică locală din Uricani.

”Cele 12 drumuri incluse în acest pachet de noi investiții în infrastructura rutieră din orașul Uricani vizează drumuri vicinale din Câmpu lui Neag, Valea de Brazi, Mailat, Valomir etc. Cât timp starea vremii va permte acest lucru, se va lucra intens urmând ca, desigur, pe timpul iernii, lucrările se fie restrânse corespunzător. Cert este că, anul viitor se va lucra în forță iar, la final, aceste 12 străzi vor fi modernizate corespunzător, inclusiv prin turnarea de două straturi de covor asfaltic”, a mai precizat primarul Dănuț Buhăescu.