Locuitorii din Colonia de Jos a Vulcanului sunt invitați să se racordeze la canalizare, condiția fiind obligatorie înainte de asfaltarea străzilor

Home Administrație Locuitorii din Colonia de Jos a Vulcanului sunt invitați să se racordeze la canalizare, condiția fiind obligatorie înainte de asfaltarea străzilor
Locuitorii din Colonia de Jos a Vulcanului sunt invitați să se racordeze la canalizare, condiția fiind obligatorie înainte de asfaltarea străzilor

Cetățenii din Colonia de Jos a Vulcanului trebuie să se racordeze la rețeaua publică de canalizare, pentru a avea și străzile din acest cartier asfaltate. Aceasta este concluzia întâlnirii pe care au avut-o astăzi cetățenii care locuiesc în zona acestui cartier din municipiul Vulcan, cu reprezentanții operatorului regional al serviciului public de alimentare cu apă și canalizare, precum și cu reprezentanți ai administrației publice locale din municipiul Vulcan.

Întâlnirea vine ca urmare a observațiilor făcute de cetățeni în cadrul ședințelor din GAL Vulcan, grupul de acțiune locală în atribuțiile căruia stau identificarea nevoilor cetățenilor din zonă și necesarul de investiții publice ce vor fi realizate aici de municipalitatea din Vulcan cu fonduri europene. Pentru că la ultima discuție avută cu aceștia a fost ridicată problema canalizării în această zonă, la întâlnirea de astăzi aui fost invitația să ia parte la discuții și reprezentanții Apa Serv Valea Jiului. Astfel, directorul tehnic al ASVJ, ing., Florin Donisa și șeful Secției Apă-Canal Vulcan, Mihai Costel au fost prezenți astăzi la întâlnirea cui cetățenii din cartierul Colonia de Jos. Aceștia au fost însoțiți și de către viceprimarul municipiului Vulcan, Cristian Merișanu, secretarul Primăriei, Rodica Peter dar și de alți funcționari din administrația publică vulcăneană. 

”Acest cartier din municipiul Vulcan este racordat la rețeaua publică de canalizare, dar din păcate există încă foarte multe gospodării care nu sunt racordate la această rețea. Pentru că locuitorii de aici au justificat că nu s-au racordat deoarece rețeaua de canalizare este înfundată, noi am demarat recent aici o acțiune amplă de desfundare a sistemului de canalizare, în acest moment neexistând probleme legate de funcționarea sistemului de canalizare”, a declarat Florin Dionisa, director tehnic al ASVJ. 

Acesta spune că au fost deschise din nou discuțiile cu privire la obligativitatea legală ce le revine locuitorilor de la gospodăriile din zonă de a se racorda la acest sistem de canalizare. În acest sens, reprezentanții APA SERV au oferit tuturor celor prezenți, materiale cu informații legate de obligațiile legale ale fiecărui cetățean referitoare la racordarea la sistemul de canalizare.În plus, le-au cerut celor ce folosesc deja sistemul de canalizare, să evite aruncarea de obiecte care duc la înfundarea conductelor, fapt care, de altfel, a dus la problemele care au generat nevoia acțiunii de desfundare a canalizării, efectuată în ultimele săptămâni.

Potrivit reprezentanților administrației publice locale din Vulcan, necesitatea încheierii cât mai rapide a acestei etape din proiectul de canalizare a Coloniei de Jos este dublată de necesitatea realizării lucrării de asfaltare, prin proiectul pe care Primăria îl implementează în lunile următoare, prin GAL VULCAN.Canalizarea trebuie încheiată înainte de asfaltare, pentru o coerență a lucrărilor. Cu alte cuvinte, nu se poate turna asfalt înainte de lucrarea de racordare a conductelor de canalizare. O astfel de situație, care desigur nu se va petrece în realitate, ar fi o pierdere de timp, de bani și energie pentru toată lumea”, a explicat viceprimarul Vulcanului, Cristian Merișanu.