Acțiuni de deszăpezire pe drumurile județene din Hunedoara

Home Administrație Acțiuni de deszăpezire pe drumurile județene din Hunedoara
Acțiuni de deszăpezire pe drumurile județene din Hunedoara

Chiar dacă ninsorile din ultimele zile au fost mai puțin însemnate cantitativ, iar stratul de zăpadă nu este unul consistent, drumarii au intervenit rapid pe sectoarele de drum județean aflate în zona montană, pentru a asigura desfășurarea normală a traficului rutier pe aceste drumuri. 

Astfel, Pe DJ 686 Râu de Mori – Râușor și pe DJ 664A Lupeni – Straja s-a acționat în cursul zilei de sâmbătă, 17 noiembrie, cu utilajele care au împrăștiat material antiderapant. ”Măsura a fost necesară pentru că fiind week-end, este de așteptat ca în cele două zone să urce cu mașinile turiști care doresc să parcurgă trasee montane sau vor să se relaxeze în stațiunile Râușor și Straja”, a precizat administratorul public al județului Hunedoara, Costel Avram.

Consiliul Județean Hunedoara și cele patru firme care au contracte de deszăpezire pentru drumurile județene monitorizează permanent starea acestora. Drumarii sunt pregătiți să intervină imediat ce situația o impune cu utilaje specializate și material antiderapant.

Reamintim că, la nivelul Consiliului județean Hunedoara, a fost aprobat Planul Operativ de Intervenție pe timp de iarnă pe drumurile județene. Potrivit acestuia, în funcție de importanța fiecăruia dintre drumurile județene, intervențiile pentru deszăpezire vor trebui executate în cel mult 6, 12 sau  24 de ore. Administratorul pblic al județului Hunedoara, Costel Avram, în sarcina căruia intră și implementarea Planului de Acțiune pe timp de iarnă, speră că aceste cerințe vor fi îndeplinite de operatorii care vor acționa pentru deszăpezirea drumurilor din județul Hunedoara.

“Eu cred, la această oră, prin datele pe care le avem, că operatorii desemnați în urma unei licitații sunt pregătiți pentru intervenții, iar din primele acțiuni am constatat deja acest lucru. Noi vom monitoriza atent la Consiliul județean activitatea drumuarilor, mai ales că prin GPS-urile care sunt montate pe toate mașinile știm, la orice orã, în ce parte a judetului se află acestea, astfel încât putem coordona efcient activitățile de deszăpezire și, în același timp, putem să-i tragem la răspundere pe  operatori dacă vor exista probleme”, a declarat recent, în cadrul unei conferinte de presă, Costel Avram, administratorul public al judetului Hunedoara.