PETROȘANI / 30.000 de lei de la bugetul public pentru Centenar

Home Administrație PETROȘANI / 30.000 de lei de la bugetul public pentru Centenar

La fel ca în fiecare an, municipalitatea din Petroșani va marca și anul acesta Ziua Națională a României. Evident, festivitățile care vor avea loc în data de 1 Decembrie în Parcul Central Carol Schreter din localitate, vor avea un caracter special, având în vedere că anul acesta stă sub semnul Centenarului Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918.

”În urmă cu 100 de ani, la Alba Iulia, poporul român trăia visul Unirii, după ce în același an istoric 1918, aveau să fie parafate actele Unirii Basarabiei cu România (la 27 martie) și Bucovinei (la 28 noiembrie). Transilvania rămăsese practic singurul teritoriu românesc pentru care ostașii români și-au dat viața în Primul Război Mondial, teritoriu care nu fusese încă alipit Patriei Mamă. La 1 Decembrie 1918 a fost semnat și acest document, în urma căruia România devenea stat național unitar, această zi devenind una simbol pentru generațiile de români, astăzi ea constituind Ziua Națională a României”, explică primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

Pentru marcarea acestui jubileu, autoritățile locale de la Petroșani vor organiza o masă rotundă pe marginea subiectului Centenarului, iar în centrul localității, în Parcul Carol Schreter vor avea loc o ceremonie cu onor la drapel, un moment artistic susținut de artiști talentați din comunitatea locală a Petroșaniului. Potrivit tradiției, participanții la ceremoniile dedicate Zilei Naționale a României la Petroșani vor putea servi o porție de iahnie de fasole cu cârnați.

Pentru buna organziare a acestor evenimente, Consiliul local al municipiului Petroșani a alocat suma de 30.000 de lei, din bugetul local.