Primăria Petroșani pune la dispoziția exclusivă a societății civile locale 100.000 de lei în bugetul pe 2019

Home Administrație Primăria Petroșani pune la dispoziția exclusivă a societății civile locale 100.000 de lei în bugetul pe 2019

Activitățile derulate prin intermediul societății civile constituie, în opinia primarului municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi, un apot important în derularea unor proiecte cu impact major pentru comunitatea locală, iar acest tip de acțiuni au fost întotdeauna încurajate și sprijinite de administrația locală din Petroșani.

Pentru anul viitor, primarul Petroșaniului și-a propus să facă încă un pas înainte în ceea ce privește relația administrației locale cu societatea civilă. Tiberiu Iacob Ridzi spune că va lansa o inițiativă prin care 100.000 de lei din bugetul local pe 2019 al Consiliului local de la Petroșani să fie pus la dispoziția societății civile. Mai mult, banii vot putea fi utilizați după reguli stabilite chiar de către reprezentanții societății civile. În acest scop, la începutul lunii viitoare, va fi organizată o dezbatere pe acest subiect, la care vor fi invitate tate asociațiile, fundațiile, partidele politice nereprezentate în Consiliul local, pentru a realiza împreună un regulament în baza căruia să poată fi accesați acești bani.

”Este vorba și despre un exercițiu de transparență și, totodată, o oportunitate pentru societatea civilă și pentru partidele nereprezentate în Consiliul local, prin  care cei care nu au posibilitatea să hotărască într-un cadru instituțional aceste lucruri, dar care sunt implicați în viața publică a orașului nostru, să aibă de acum această posibilitate de a decide cum pot utiliza eficient această sumă de bani. Pentru primul an în care facem acest test, vom aloca 100.000 de lei dar, dacă vom avea un feed-back pozitiv, în anii viitori vom mări cuantumul acestei alocații, lăsând ONG-urilor, asociațiilor și partidelor politice care nu sunt în Consiliul Local, oportunitatea să hotărască destinația banilor”, a declarat primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

Acesta a mai precizat că în perioada următoare acest proiect care constituie o premieră pentru administrația locală din regiunea Văii Jiului, va fi lansat în dezbatere publică la începutul lunii decembrie.