Proiecție de gală a ultimului film cu actorul Șerban Ionescu, la Cinema ”Șerban Ionescu” din Petroșani

Home Cultură Proiecție de gală a ultimului film cu actorul Șerban Ionescu, la Cinema ”Șerban Ionescu” din Petroșani
Proiecție de gală a ultimului film cu actorul Șerban Ionescu, la Cinema ”Șerban Ionescu” din Petroșani

După ce Consiliul local al municipiului Petroșani a decis să atribuie Cinematografului ”Victoria” 3D numele regretatului actor Șerban Ionescu, în semn de respect și apreciere față de cariera acestui mare actor, al cărui debut este legat de scena Teatrului din Petroșani, luni, 26 noiembrie 2018 va fi dezvelită și noua efigie a Cinematografului din Petroșani, cu noua denumire a acestuia.

Pentru acest eveniment emoționant, la Petroșani va fi prezentă actrița Magda Catone – soția lui Șerban Ionescu, precum și fiul lor, actorul David Ionescu. Evenimentul va fi marcat printr-o ceremonie programată în fața Cinematografului ”Șerban Ionescu”, precum și de proiecția specială a filmului ”Maria”, film realizat de celebrul regizor Călin Peter Netzer, care este de asemenea cetățean de onoare al municipiului Petroșani, localitate în care s-a născut. Filmul ”Maria” este ultimul film în care a jucat actorul Șerban Ionescu, iar pelicula a obținut mai multe premii la festivaluri internaționale de cinematografie.

Primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi spune că, pentru acest eveniment, cinefilii din Petroșani sunt așteptați să participe în număr cât mai mare, atât pentru a-l omagia pe cel care a fost marele actor Șerban Ionescu, dar și pentru a urmări gratuit un apreciat film românesc.