Tinerii liberali au purtat tricolorul pe drumul Unirii și în județul Hunedoara

Home Politică Tinerii liberali au purtat tricolorul pe drumul Unirii și în județul Hunedoara
Tinerii liberali au purtat tricolorul pe drumul Unirii și în județul Hunedoara

Eveniment emoționant derulat de Organizația de Tineret al PNL, Caravana Tricolorul a ajuns în aceste zile și în  județul Huneodara, în drumul său spre Cetatea Unirii, marcând cei 100 de ani de la Marea Unire, considerați a fi și 100 de ani de la momentul în care drumul României s-a schimbat.

Astfel, miercuri, 21 noiembrie uriașul tricolor liberal a ajuns în județul Hunedoara, fiind purtat de tinerii liberali mai întâi la Sarmizegetusa Ulpia Traiana, capitala Daciei romane, unde amfiteatrul antic a fost locul perfect pentru a expune steagul României. Acesta a fost apoi  desfășurat la Hunedoara, pe podul de acces la Castelul Corvinilor.  Joi, 22 noiembrie, centrul municipiului Deva a fost locul in care tinerii liberali din județ, alături de colegii seniori au dus pe brațe Tricolorul de la Primărie până la Prefectură. În fine, Sarmizegetusa Regia, capitala antica a Daciei din munții Orăștiei, a fost ultimul loc din județul Hunedoara unde a fost desfășurat Tricolorul. 

“Un județ încărcat de istorie, leagănul civilizației române, pe teritoriul căruia se afla doua capitale antice, plus multe alte monumente istorice impresionante. Acesta este județul nostru, un județ mândru să poarte Tricolorul în anul Centenar. Tinerii nu uita sângele vărsat de străbunii care acum 100 de ani au luptat pentru ca România sa devină o țara, un tot”, a declarat Cristina Chivu, președintele TNL Hunedoara.