USR și-a deschis filiale la Vulcan și Lupeni

Home Politică USR și-a deschis filiale la Vulcan și Lupeni
USR și-a deschis filiale la Vulcan și Lupeni

Începând din 24 noiembrie, Uniunea Salvați România are filiale și în municipiile Vulcan și Lupeni, după ce în cadrul Adunării Generale a Biroului Județean Hunedoara, care a avut loc la sediul USR Petroșani, s-a aprobat înființarea a două noi filiale USR din Valea Jiului, din cele șapte care există în județul Hunedoara.

La înființarea celor două noi filiale USR au participat deputatul Cristina Prună, precum și membrii filialelor din Valea Jiului și filialei județene.

La Vulcan, cei șapte membri fondatori ai USR Vulcan au ales-o ca președinte pe Oana Maria Nebunu, iar ca vicepreședinte pe Miclea Romeo Horațiu. USR Vulcan își propune să fie o alternativă la partidele deja existente care guvernează orașul de zeci de ani. Membrii noii filiale sunt dornici de implicare, majoritatea lor nu a mai făcut politică înainte, dar situația actuală i-a determinat să își dorească să se implice mai mult la nivel local. ”Este extraordinar să văd cum USR crește pe zi ce trece în Valea Jiului. Avem peste 6000 de membrii activi și peste 200 de filiale la nivel național. În Valea Jiului, avem deja 3 filiale, la Petroșani, Lupeni și Vulcan, iar extinderea continuă. Ne vom apropia de cetățeni prin diferite proiecte, vom ține audiențe și îi vom reprezenta în fața instituțiilor statului, atât în Consiliul local cât și în Parlament”, a declarat Cristina Prună, deputat în Parlamentul României.

Oana Maria Nebunu, noul președinte al USR Vulcan spune că nu a fost interesată de politică până la interacțiunea cu cei din USR. ”Am simțit tot mai acut în ultima perioadă că actuala clasă politică aflată la guvernare nu ne reprezintă. Refuz să accept ca normalitate corupția prezentă în mai toate instituțiile statului. Îmi doresc ca, treptat, filiala să crească și să putem fi vocea cetățenilor din Vulcan”, a spus Oana Nebunu, președinta filialei USR Vulcan.

Filiala din Lupeni a USR, înființată cu ceva vreme în urmă, are de asemenea, din pe 24 noiembrie 2018 și un nou sediu. Această filială a USR este condusă de Emil Tărcan. Acesta apreciază că deschiderea sediului USR Lupeni este o manieră de a le spune cetățenilor că suntem un partid deschis și orientat către cetățean. ”Vrem ca noul sediu să fie și un loc pentru dezbateri privind problemele locale și găsirea de soluții. Îi așteptăm alături de noi pe toți cetățenii care doresc să se implice în viața locală pentru a face din Lupeni un oraș prosper”, a spus Emil Țărcan, președintele USR Lupeni.

Noul sediu al USR, de la Lupeni va funcționa la parterul blocului 8F de pe Bulevardul Păcii. La evenimentul inaugural au fost invitați cetățeni ai orașului precum și deputatul Cristina Prună. „În urmă cu exact un an, veneam pentru prima dată în Valea Jiului și coboram în subteranul minei Lupeni după tragicul accident din luna octombrie. Azi avem peste 6000 de membrii activi și peste 200 de filiale la nivel național. În Valea Jiului avem deja 3 filiale, iar extinderea continuă. Inaugurarea noului sediu USR de la Lupeni reprezintă un nou pas în viața acestei organizații care va veni cu oameni implicați și un program de guvernare local ce va ține cont de nevoile oamenilor în 2020. Îi invităm alături de noi pe toți cei care vor să contribuie la schimbarea acestui oraș situat într-o zonă atât de frumoasă”, a declarat Cristina Prună, deputat în Parlamentul României.