Autoritățile județene sunt pregătite pentru lupta cu zăpezile de pe drumuri

Home Administrație Autoritățile județene sunt pregătite pentru lupta cu zăpezile de pe drumuri
Autoritățile județene sunt pregătite pentru lupta cu zăpezile de pe drumuri

Nu mai puțin de 98 de utilaje de deszăpezire vor acționa la nevoie pe toate drumurile județene aflate în administrarea Consiliului județean Hunedoara, astfel încât intervențiile necesare să fie efectuate corespunzător în 6 până la cel mult 24 de ore, în funcție de categoria drumurilor județene afectate de intemperii.

Administratorul public al județului Hunedoara, Costel Avram spune că, în acest scop, drumurile județene au fost împărțite în mai multe categorii, în funcție de care firmele de deszăpezire trebuie să acționeze cu prioritate. ”Drumurile județene au fost împărțite în categoria 3, 4 și 5. Pentru drumurile de categoria 3, intervenția la deszăpezire trebuie să se facă în maximum 6 ore. La cele de categoria a 4-a, în maximum 12 ore și în maxim 24 de ore cele de categoria a 5-a. Dar, eu sunt sigur că nu se va ajunge la 24 de ore. Am decis să facem un protocol, o singură comandă pentru drumurile județene. De asemenea, va funcționa și un dispecerat al Consiliului Județean Hunedoara care va fi un ofițer de serviciu și un număr de telefon, care va intra în funcțiune în această săptămână și la care se vor anunța toate problemele”, a declarat Costel Avram, administratorul public al județului Hunedoara.

Acesta apreciază că, în principiu, dacă toți cei angajați în derularea acestui serviciu public își vor face datoria și se va interveni la timp, atunci nu vor exista probleme în trafic pe drumurile județene în această iarnă.