Un succes ”cât milioane de emoții” pentru Trupa de teatru ”Ana Colda” din Petrila

Home Cultură Un succes ”cât milioane de emoții” pentru Trupa de teatru ”Ana Colda” din Petrila
Un succes ”cât milioane de emoții” pentru Trupa de teatru ”Ana Colda” din Petrila

Trupa de teatru ”Ana Colda” din cadrul Asociației culturale ”Les Amis se la France”, copii minunați ai Petrilei coordonați de Bogdan și Anca-Simona Manoliu, au reprezentat cu cinste orașul Petrila la Festivalul Internațional de Teatru, Muzică și Dans ”Neghiniță” de la Bacău.

Aflați în fața unei audiențe respectabile la secțiunea de teatru a festivalului internațional băcăuan, copiii petrileni au cucerit laurii festivalului, obținând premiul I la categoria grupuri, concurând cu piesa ”Voci de dincolo de întuneric”, adaptare după Ariel Dorfman.

Juriul festivalului de la Bacău, format din Adriana Trandafir – actriță a Teatrului ”Constantin Tănase” București, Florina Găzdaru – actriță a Teatrului ”George Bacovia” Bacău și Ionel Tanasă – actor, regizor, președinte Fundația Teatrală ”Neghiniță” Bacău, a felicitat Trupa de teatru ”Ana Colda” pentru alegerea textului piesei, au rămas impresionați de forța textului și a mesajului pe care acesta îl transmite.

 

Actrița Adriana Trandafir a felicitat personal micii actori ai Petrilei, fiind impresionată de mesajul piesei ”Voci de dincolo de întuneric”, specificând pe scena băcăuană importanța alegerii textelor și a ceea ce trebuie ca acestea să transmită, de a fi în concordanță cu timpul și epoca pe care o trăim, micuții actori petrileni fiind comparați cu marii actori ai scenei românești. În altă ordine de idei, doamna scenei românești, Adriana Trandafir, a dorit ca această piesă să o vadă pusă în scenă de marii actori români.

Actorul și regizorul Ionel Tanasă, organizator și președintele Fundației Teatrale ”Neghiniță” din Bacău, a acordat nota 10 fetelor din trupa de teatru de la Petrila, mărturisind că nu acordă cu ușurință această notă. În plus, a afirmat chiar pe înalta scenă că, urmărind acești actori neprofesioniști, a învățat o altă lecție, mărturisind că Trupa ”Ana Colda” i-a ”aprins un beculeț”, dându-și seama că mai are multe de învățat.

”A fost ceva minunat, cei care au abilitatea de a recunoaște meritele acestor copii au fost impresionați de ceea ce se întâmplă la Petrila în mediul cultural. Cred că este cea mai importantă recunoaștere a meritelor copiilor, actori de talia doamnei Adriana Trandafir, a domnului Ionel Tanasă și a doamnei Florina Găzdaru, au felicitat trupa noastră. Am venit și am plecat cu milioane de emoții. A fost o luptă intensă printre sutele de copii talentați care au urcat pe scena Festivalului Internațional de Teatru, Muzică și Dans „Neghiniță”. A fost incredibil ca actorii mari să ne îmbrățișeze și să rămână impresionați de munca noastră! ”, a declarat profesor Anca-Simona Manoliu.

Micuții actori ai Trupei ”Ana Colda” au cucerit două premii I (Manoliu Adnana Amira și Trupa de teatru ”Ana Colda”), un premiu II (Gârz Antonio Rafael) și patru mențiuni (Ciocan Flavia Maria, Szabo Sarah Maria, Mândru Alexandra Andreea și Moldovan Denis).

Participarea trupei de teatru la festivalul de la Bacău a fost posibilă cu aportul financiar al CAR IFN ”Parângul”, prin domnul Dumitru Răscolean și SC EDIL SAL PREST, prin doamna Doinița Maria Bălănesc, cărora micuții, împreună cu coordonatorii lor, le transmit mulțumiri.