Pași înainte spre funcționalizarea Sistemului Integrat de Gestionare a Deșeurilor Hunedoara

Home Administrație Pași înainte spre funcționalizarea Sistemului Integrat de Gestionare a Deșeurilor Hunedoara
Pași înainte spre funcționalizarea Sistemului Integrat de Gestionare a Deșeurilor Hunedoara

Sistemul Integrat de Gestionare a Deșeurilor din județul Hunedoara a mai făcut astăzi un pas important în vederea deplinei funcționalizări a acestuia. Astfel, astăzi, 27 noiembrie 2018 ora 12:00, la sediul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Sistemul Integrat de Gestionare a Deșeurilor ” județul Hunedoara, a fost semnat contractul de delegare a serviciului de salubrizare in zona de colectare 3 Centru.

Acesta este al treilea contract semnat din cadrul proiectului SMID,contractul fiind atribuit în urma licitației organizate în acest scop, asocierii SC BRAI – CATA SRL – SC TED TRANS 2002 SRL . Valoarea contractului este de 135.063.395,77 lei fără TVA. Durata contractului este de 8 ani (96 luni).

Cu toate că, din cauza multiplelor contestații, acest proiect important al administrațiilor locale din județul Hunedoara a fost mult întârziat și încă există riscul ca alocațiile financiare neramburabile de peste 60 de milioane de euro să fie pierdute, administratorul public al județului Hunedoara, Costel Avram este de părere că nu se va întâmpla acest lucru. ”Ar mai fi de finalizat licitația pentru operarea deponeului de la Bârcea, organizată de Consiliul Județean Hunedoara, dar și cea pentru desemnarea operatorului pentru Valea Jiului, unde selecția de oferte este în atribuțiile ADI Deșeuri. Pentru Valea Jiului, licitația este finalizată. Urmează perioada în care se pot depune contestații. Dacă nu vor fi contestații, la începutul lunii decembrie puteam semna contractul. De asemenea, din informațiile pe care le am, și la licitația pentru CMID lucrurile merg bine. Cred că tot în decembrie va fi desemnat câștigătorul. Eu cred că lucrurile vor merge pe făgașul normal și, în 29.12.2018, sistemul integrat al managementului deșeurilor va funcționa în județul Hunedoara”, a declarat Costel Avram.