Lumini colorate și ornamente frumoase au transformat Petroșaniul într-un oraș de poveste

Home Administrație Lumini colorate și ornamente frumoase au transformat Petroșaniul într-un oraș de poveste
Lumini colorate și ornamente frumoase au transformat Petroșaniul într-un oraș de poveste

Municipiul Petroșani a îmbărcat de miercuri, 28 noiembrie, ”haine” de sărbătoare, odată cu aprinderea iluminatului ornamental cu care au fost împodobite străzile orașului, parcurile, Centrul civic și clădirea Primăriei.

Evenimentul a fost marcat miercuri seara, într-o atmosferă de poveste, cu fulgi de nea, cu ajutoatele Moșului dar și cu colinde de Crăciun (interpretate de copiii talentați de la Școala gimnazială I.G. Duca din Petroșani), în Parcul Central ”Carol Schreter” care până la finalul acestul an va găzdui și un mini-târg de Crăciun.

Anul acesta, sute de localnici au participat la festivitatea de pornire a iluminatului ornamental din municipiul Petroșani, iar câteva zeci de copii au răspuns invitației lansate de primarul Tiberiu Iacob Ridzi și au urcat pe scenă alături de acesta, pentru a apăsa ”butonul magic” care a dat startul sărbătorilor de iarnă în municipiul Petroșani.

”Odată cu aprinderea iluminatului ornamental festiv la Petroșani au început, oficial, sărbătorile de iarnă. Pentru noi, ca reprezentanți ai administrației locale cea mai mare satisfacție este să îi vedem pe copii, dar și pe semenii noștri, fericiți. Astăzi, odată cu aprinderea iluminatului ornamental festiv am mai trăit, cu toții, un astfel de moment încununat de emoție”, a declarat primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

Acesta a mai spus că pentru ilumnatul ornamental din acest an, administrația locală de la Petroșani a achiziționat ornamente noi, elegante, iar confirgurarea designului a fost făcută în așa fel încât toți cetățenii Petroșaniului să se poată bucura de acest lucru. În mod evident, zona cea mai atrăgătoare a devenit chiar Parcul Central ”Carol Schreter” în centrul căruia a fost amplasat și un brad stilizat, realizat exlcusiv din lumini ornamentale dar și o dioramă care înfățișează scena nașterii lui Isus.

Iluminatul stradal de la Petroșani din iarna acestui an a primit deja numeroase aprecieri din partea locuitorilor Văii Jiului, care și-au exprimat părerile atât la festivitatea de miercuri seara, cât mai ales pe rețelele de socializare, unde imaginile Petroșaniului de poveste au făcut rating maxim. De pe acum, toți cei care doresc să se bucure de atmofsfera de sărbătoare în cel mai mae oraș al Văii Jiului, sunt așteptați seară de seară la Petroșani.