Avram Iancu și povestea ”pilotului de pe Dunăre”, de 1 Decembrie la TVR

Home Stiri la zi Avram Iancu și povestea ”pilotului de pe Dunăre”, de 1 Decembrie la TVR
Avram Iancu și povestea ”pilotului de pe Dunăre”, de 1 Decembrie la TVR

„Îmi doresc ca generaţia tânără să redescopere plăcerea lecturii. Îmi doresc să-i incit pe tineri să redescopere frumoasele aventuri scrise de Jules Verne, care au stat la baza proiectelor mele.” Motivat de aceste gânduri, bibliotecarul din Petroșani ce poartă numele unui alt brav român, Avram Iancu, a realizat câteva excepționale perfomanțe sportive.

Succesul său, dar mai ales mesajul acțiunilor sale, au devenit și subiect al unui film documentar realizat de Sabin Dorohoi pe parcursul drumului înot al lui Avbram Iancu pe Dunăre. Filmul, intitulat SWIM va fi difuzat chiar de Ziua Națională, sâmbătă, 1 decembrie, de la ora 23.15, la TVR 1.

Documentarul urmăreşte performanţa unică realizată în vara anului 2017 de renumitul sportiv Avram Iancu care a parcurs înot întregul curs al Dunării, cu o lungime de 2.850 kilometri. El şi-a propus să facă această cursă după ce a recitit romanul „Pilotul de pe Dunăre”, al lui Jules Verne. A plecat pe data de 20 iunie din Donaueschingen, Germania, şi şi-a propus să înoate 50 de kilometri pe zi fără echipament de protecţie, fiind permanent însoţit de-a lungul celor 2.850 km de un echipaj la sol şi de două caiace în care se aflau înotători experimentaţi.

Vă reamintim că el este primul român care a traversat înot Canalul Mânecii, fără costum de neopren, în 2016.

Povestea noului ”pilot de pe Dunăre” o aflați sâmbătă, 1 Decembrie 2018, la TVR. Fiți cu ochii pe Avram Iancu !