”Sărbătoarea micilor mari români” de la Școala ”I.G. Duca” din Petroșani

Home Educație ”Sărbătoarea micilor mari români” de la Școala ”I.G. Duca” din Petroșani
”Sărbătoarea micilor mari români” de la Școala ”I.G. Duca” din Petroșani

De la elevi și până la dascăli, întreaga comunitate a Școlii gimnaziale ”I.G. Duca” din Petroșani a îmbrăcat straie populare de sărbătoare, în semn de mare cinste față de sărbătoarea națională a României. Astfel, ei au marcat, în cadrul unui frumos eveniment cultural-artistic prezentat de elevii școlii, Centenarul Marii Uniri prin evocări istorice, cântece și dansuri. Toate acestea au fost derulate sub genericul ”SĂRBĂTOAREA MICILOR MARI ROMÂNI”, o altă activtate din generosul proiect ”România la centenar”, derulat n cadrul aceste școli de referință din regiunea Văii Jiului. 

La sărbătoarea celor de la ”I.G. Duca” a fost prezent și primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi, care s-a declarat încântat de prestația copiilor și de spiritul lor românesc, sincer și autentic.

Pentru copiii la la această școală o bucurie imensă a constituit-o și întâlnirea cu unul dintre eroii municipiului Petroșani, performerul Avram Iancu, un adevărat model pentru toți românii. De asemenea, ei s-au bucurat de cuvintele frumoase spuse atât de primarul Tiberiu Iacob Ridzi, cât și de cele rostite de părintele Iulian Selaje și de directorul școlii, prof. Ștefan Demeter Mohora.