Cărți în dar de Crăciun de la Biblioteca județeană ”Ovid Densușianu”

Home Cultură Cărți în dar de Crăciun de la Biblioteca județeană ”Ovid Densușianu”
Cărți în dar de Crăciun de la Biblioteca județeană ”Ovid Densușianu”

Și în acest an, odată cu apropierea minunatei sărbători a Crăciunului, Moș Crăciun va fi darnic cu copiii care iubesc cărțile, care iubesc lectura, care vor să facă cunoștință cu lumea eroilor din paginile cărților. Pentru că sărbătoarea Crăciunului este una a darurilor făcute din toată inima, cu dragoste și prețuire, copiii hunedoreni iubitori de carte se vor bucura din plin de darurile oferite de Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva.

”Așa cum am făcut-o și în trecut, iar ecoul a fost extrem de favorabil, și cu prilejul Crăciunului din acest an vom dărui cărți celor mai tineri posesori de permis de bibliotecă. Moș Crăciun le va oferi, cu generozitate, cărți noi, de la importante și îndrăgite edituri din țară și din județul Hunedoara. Astfel, începând cu data de 3 decembrie și până în data de 22 decembrie, Secția de Împrumut Carte pentru Copii a Bibliotecii își va întâmpina micii prieteni care îi vor trece pragul cu câte o carte pentru fiecare, o carte pe care o dăruim cu tot dragul. În felul acesta, copiii vor afla că o carte reprezintă unul dintre cele mai de preț daruri, o carte este o invitație la lectură, la o călătorie în lumea poveștilor, a istoriei, a științei, a cunoașterii umane în general. Și în acest an, Biblioteca a ales cu grijă și afecțiune cărțile, astfel încât ele să fie cât mai potrivite vârstei, să fie cu adevărat utile celor care le vor primi în dar”, spune Ioan Sebastian Bara, managerul Bibliotecii.

Acesta precizează că inițiativa a luat naștere cu dorința de a sădi în inimile copiilor dragostea față de carte, față de citit, de a-i face să vină la bibliotecă, să-și formeze o deprindere din a păși în instituția noastră, în lumea cărților. În acest scop, o serie de edituri au subscris cu generozitate proiectului, înțelegând din start importanța acestei atât de frumoase inițiative. Este vrba despre Grupul Editorial Art, Carminis, Grupul Editorial Corint, Curtea Veche Publishing, Diana, Didactica Publishing House, Editura Didactică și Pedagogică, Integral, Litera, Depozitul Multicart, Niculescu, Nomina, Paralela 45, Rao, Grupul Editorial Semne-Artemis, Tehno-Art, Trei, Univers Enciclopedic Books, Usborne și Zorio.