Consiliul județean transmite mulțumiri instituțiilor care s-au implicat în organizarea activităților pentru Centenar

Home Administrație Consiliul județean transmite mulțumiri instituțiilor care s-au implicat în organizarea activităților pentru Centenar
Consiliul județean transmite mulțumiri instituțiilor care s-au implicat în organizarea activităților pentru Centenar

Centenarul Marii Uniri și sărbătoarea Zilei Naționale a României au constituit prilej onorant pentru Consiliul județean Hunedoara de a marca aceste zile cu valoare de simbol pentru întreaga națiune rmână, așa cum se cuvine, și la nivelul județului Hunedoara.

Astfel joi, 29 noiembrie 2018, a avut loc ședința omagială a Consiliului Județean Hunedoara dedicată centenarului Marii Uniri, un eveniment la reușta căruia au contibuit, alătui de apaatul administativ al Consilului județean și de conduceea executivă a acestuia, majoitatea instituțiilor de cultură subordonate Consiliului Județean Hunedoara, care s-au străduit ca totul să iasă impecabil.

Astfel, prin grija Bibliotecii Județene ”Ovid Densusianu” Hunedoara – Deva, oaspeții au fost întâmpinați în foaier de soldații din trupa de reconstituire istorică ”Garda Națională de la Alba-Iulia” și de o expoziție special dedicată acestui eveniment. Încă de la intrarea în Teatru, vizitatorii au putut vedea un amplu panou ilustrat având ca subiect „Contribuția hunedorenilor la Marea Unire”. De asemenea, în expoziția cu tema „Marea Unire în documentele vremii”, au putut fi văzute publicații editate în anul 1918, publicații ce conțin articole referitoare la Unirea de la 1 Decembrie 1918. Pe lângă ziarul „Libertatea” din Orăștie, au putut fi răsfoite ziare din Arad, Brașov, București, Caransebeș, Cluj, Râmnicu Vâlcea, Sibiu, Suceava și Timișoara, toate conținând articole ce reflectă atmosfera de excepțional entuziasm generat de acest moment de importanță epocală în istoria românilor.

Alături au fost reprezentantele Centrului de Cultură și Artă al Județului Hunedoara care au oferit fiecărui invitat cocarde tricolore dedicate Centenarului și puse la dispoziție de Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva.

Teatrul de Artă Deva a pregătit sala în cele mai mici amănunte, întreg colectivul fiind implicat în buna desfășurare a evenimentului. În debutul ședinței, actorul Mihai Stan de la teatrul devean a dat citire Rezoluției Unirii, așa cum a fost ea adusă la cunoștința oamenilor strânși la Alba-Iulia, la 1 Decembrie 1918, de către episcopul Iuliu Hossu.

Intonarea Imnului Național și programul de cântece patriotice au fost asigurat de către soliștii și orchestra Ansamblului Folcloric Profesionist ”Drăgan Muntean” al Centrului de Cultură și Artă al județului Hunedoara.

Invitații au asistat și la un moment de reconstiture istorică oferit de Garda Națională de la Alba-Iulia, fiind punctate cele mai importante repere ale zilei de 1 Decembrie 1918 și contribuția hunedorenilor la Marea Unire.

Pentru contibuția lor esențială în oganizarea evenimentului ”Hunedoara și Marea Unire”, conducerea CJH adresează mulțumiri colectivelor instituțiilor publice implcate și conducerii acestora, după cum urmează: domnului IOAN SEBASTIAN BARA, managerul Bibliotecii Județene ”Ovid Densusianu” Hunedoara – Deva; domnului CIPRIAN ROMAN, managerul centrului de Cultură și Artă al Județului Hunedoara; doamnei LILIANA ȚOLAȘ, managerul Muzeului Civilizației Dacice și Romane Deva; domnului  MIHAI PANAITESCU, managerul Teatrului de Artă Deva. De asemenea, CJH adresează mulțumiri pentru fotografiile realizate la acest eveniment domnului REMUS SUCIU.