Gerul a adus probleme la sursele de alimentare cu apă potabilă din Valea Jiului

Home Economie Gerul a adus probleme la sursele de alimentare cu apă potabilă din Valea Jiului
Gerul a adus probleme la sursele de alimentare cu apă potabilă din Valea Jiului

Stațiile de captare a apei de la Taia și Jieț au întâmpinat o serie de probleme, odată cu gerul care s-a instalat la finalul lunii noiembrie în regiunea Văii Jiului. Șeful Serviciului Exploatare al Apa Serv, Florin Donisa spune că au existat probleme în special în ceea ce privește debitele de apă din cele două surse.

”Din cauza temperaturilor foarte scăzute, care vin însă și după o perioadă de secetă prelungită, au existat o serie de probleme în ceea ce privește asigurarea apei potabile din sursele Taia și Jieț. Deși echipajele noastre au acționat imediat, din păcate a trebuit să impunem restricții în furnizarea apei, în anumite zone din orașul Petrila și municipiul Peroșani. Am întâmpinat această problemă deoarece, față de alți ani, gerul de săptămna trecută a venit brusc, fapt care a făcut ca debitele de apă să se reducă rapid. Săre exe plu, în data de 30 noiembrie, cam până pe la orele amiezii, pe cursurile Taia și Jieț nu a mai curs gram de apă, aceasta înghețând practic instantaneu. În aceste condiții, au fost necesare unele restricții în zona Maleia din Petroșani și Brătianu din Petrila. Am încercat să dăm apă din rezervoarele de înmagazinare pentru că perioada în care debitele de apă s-au refăcut a fost mai mare decât de obicei. După manevrele specifice, totul a revenit la normal”, a declarat Florin Donisă, șef Departament Exploatare în cadrul Apa Serv Valea Jiului.

Acesta a mai precizat că și în alte localități din Valea Jiului, au mai fost semnalate probleme generate de îngheț, dar acestea au fost izolate și remediate rapid de echipele de intervenție ale operatorului regional de apă și canalizare din Valea Jiului.