Petroșaniul beneficiază de astăzi de căldură în sistem centralizat

Home Economie Petroșaniul beneficiază de astăzi de căldură în sistem centralizat
Petroșaniul beneficiază de astăzi de căldură în sistem centralizat

Complexul Energetic Hunedoara a început de astăzi furnizarea agentului termic pentru abonații branșați la sistemul public centralizat de termoficare din municipiul Petroșani. Căldura va fi furnizată, pe bază de comandă, societății locale de distribuție Termoficare SA, care deși se află în procedură de faliment, a primit din partea autorităților publice locale, dar și a lichidatorului firmei, dreptul de a presta serviciul de distribuție a agentului termic pentru o perioadă de 12 luni. Măsura a fost luată în baza unei decizii adoptate de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Hunedoara, pentru a evita producerea unei situații limită generată de lipsa căldurii în Valea Jiului.

Consiliul local al municipiului Petroșani a aprobat și prețul local al energiei termice facturată populaței care beneficiază de căldură în sistem centralizat. Acesta a fost stabilit pentru luna decembrie 2018 la suma de 187,09 lei/Gcal, cu 29,82 de lei mai mult decât prețul aprobat pentru lunile ianuarie – noiembrie 2018. Din acest tarif însă, autoritățile locale de la Petroșani vor suporta o subvenție în valoare de 46,77 lei.

La Petroșani vor beneficia de agent termic în sistem centralizat nu doar abonații casnici, ci și instituțiile publice, grădinițele. școlile, liceele, Universitatea și alți agenți economici racordați la rețeaua de termoficare.