Dispecerat unic la nivelul CJH pentru intervenția pe timp de iarnă la drumurile din județ

Home Administrație Dispecerat unic la nivelul CJH pentru intervenția pe timp de iarnă la drumurile din județ
Dispecerat unic la nivelul CJH pentru intervenția pe timp de iarnă la drumurile din județ

În vederea gestionării eficiente a activităților de întreținere a drumurilor județene pe timp de iarnă, dar și a coordonării activităților de deszăpezire, la Consiliul județean Hunedoara a fost înființat un dispecerat unic. Acesta va deveni operațional începând cu data de 6 decembrie 2018.

”A fost amenajat un birou special care va sta la dispoziția celor care au în responsabilitate drumurile județene și, începând din 6 decembrie, un om va sta permanent la acest dispecerat pentru a prelua sesizările primite de la cetățeni și pentru a coordona intervenția rapidă acolo unde este necesar acest lucru. Am instalat acolo un telefon cu o linie specială dedicată, un calculator pe care poate fi urmărit traseul mașinilor de intervenție. În același timp, mașinile de deszăpezire sunt dotate cu GPS pentru a se putea cunoaște în orice moment locația unde se află și, bineînțeles, pentru a verifica dacă operatorii și-au făcut treaba. La acest dispecerat de iarnă constituit la Consiliul județean Hunedoara vom face în așa fel încât să știm exact, în orice moment, unde se află mașinile de deszăpezire și dacă s-a intervenit în zonele unde ne sunt semnalate probleme”, a declarat Costel Avram, administratorul public al județului Hunedoara.

Acesta informează că, odată cu punerea în funcție a acestui dispecerat vor fi făcute publice și numerele de telefon la care atât dispecerul CJH, cât și responsabilii cu acest serviciu din toate zonele de acțiune pot fi contactați. De asemenea, va fi pusă la dispoziția publicului și o pagină de facebook, pe care vor fi postate aspecte din activitatea drumarilor și unde se vor putea face, de asemenea, sesizări cu privire la situația drumurilor județene.

Pentru activitatea de dezsăpezire, Consiliul județean Hunedoara a adoptat și un Plan de Acțiune, iar administratorul public al județului Hunedoara apreciază că, dacă toată lumea va respecta măsurile convenite, atunci teoretic este exclus să apară probleme în această iarnă pe drumurile județene. ”Desigur, în măsura în care vor fi și probleme, sistemul de verificare pe care-l avem, ne va permite să-i sancționăm pe cei vinovați”, a mai spus Avram.