Cetățenii Petroșaniului invitați să planteze 100 de arbori pentru 100 de ani

Home Administrație Cetățenii Petroșaniului invitați să planteze 100 de arbori pentru 100 de ani
Cetățenii Petroșaniului invitați să planteze 100 de arbori pentru 100 de ani

Cetățenii municipiului Petroșani care vor să marcheze momentul Centenarului României Mari cu numele lor, sunt invitați de către autoritățile publice locale să se implice în derularea unei activități civice care presupune plantarea și îngrijirea unor arbori, în diverse locuri de pe raza municipiului Petroșani.

În acest sens, potivit unei decizii a CL Petroșani, adoptată la inițiativa primarului Tiberiu Iacob Ridzi și a consilierilor locali Mihai Barbu și Milu Vladislav, DADPP va achiziționa un număr de 100 de arbori de la o pepinieră și va identifica locul în care aceștia pot fi plantați pe domenul public. Mai departe, fiecare cetățean dornic să-și lege numele de plantarea unui pom, care va simboliza unul dintre ce 100 de ani ai Centenarului României Mari, va achita contravaloarea confecționării unei plăcuțe ce se va încastra în beton, lângă pomul plantat. Plăcuța va conține data, numele și funcția donatorului.

”Sărbătoarea Centenarului Marii Uniri ni se pare un prilej nimerit pentru a marca într-un mod simbolic, trecerea celor 100 de ani scurși de la 1918 încoace. În acest sens, propunem conclucrarea Consiliului local, a administrației locale și a cetățenilor din Petroșani la acțiunea de plantare a celor 100 de arbori. Aceștia vor aminti atât contemporanilor, cât și generațiilor care vor veni, că fiecare an petrecut împreună, frați cu frați, a fost un prilej de pioasă aducere aminte”, arată inițiatorii proiectului.

Plantarea celor 100 de pomi pentru 100 de ani urmează să fie efectuată în primăvara anului viitor. Până atunci, cetățenii interesați să participe la acest proiect, pot transmite o solicitare în acest sens autorităților locale de la Petroșani.