Cum vor acționa drumarii pe sectoarele de drumuri județene din Valea Jiului în această iarnă

Home Administrație Cum vor acționa drumarii pe sectoarele de drumuri județene din Valea Jiului în această iarnă
Cum vor acționa drumarii pe sectoarele de drumuri județene din Valea Jiului în această iarnă

Pe Sectorul de drumuri județene din Valea Jiului se află câteva dintre cele mai importante drumuri de interes turistic din județul Hunedoara. Reprezentanții Consiliului județean Hunedoara dau asigurări că, în iarna 2018-2019, pe aceste sectoare de drum se va acționa corespunzător pentru îndepărtarea zăpezii, astfel încât turiștii care vin în stațiunile din Valea Jiului să poată urca la munte pe drumurile aflate în administrarea Consiliului județean Hunedoara.

Aceste drumuri sunt:

  • DJ 664: Pas Vulcan – Vulcan
  • DJ 664A: Lupeni-Straja 
  • DJ 666: Merișor-Dealu Babii-Vulcan 
  • DJ 672C: lim. jud.Gorj-DN 66A 
  • DJ 709F: Slătinioara (DN 7A)-Cabana Rusu-Masivul Parâng 
  • DJ 709H: Petrila-Jieț

Utilajele de intervenții specifice activității de iarnă pe care le au la dispoziție drumarii sunt: încărcător frontal tip WOLLA, 2 buldoexcavatoare, 2 buldozere, 1 autogreder. De asemenea, pe aceste drumuri se va acționa cu 2 autobasculante DCA 665 6×6 cu răspânditor, tractor auto forestier cu lamă-roşu, tractor auto cu lamă și răspânditor, autobasculantă 8×6 18,6 mc cu lamă, autobasculantă 16T cu lamă şi răspânditor, autospecială, autoutilitară, autotrailer 24T.

Necesarul de materiale și combustibil estimat a fi utilizat în activitățile de întreținere pe timp de iarnă a drumurilor județene din Valea Jiului este următorul: nisip 5000mc, sare 434t, combustibil 230t.

”Firmele care operează pe acest sector de drum au la dispoziție 3 ore de la semnalarea intemperiilor, pentru a acționa la deszăpzeire și/sau tratare a drumurilor cu material antiderapant. De asemenea, în termen de cel mult 6 ore după încetarea căderilor de zăpadă și viscol trebuie să asigure deszăpezirea dumului pe o bandă și în termen de 18 până la ore pe toată partea carosabilă, în funcție de gradul de prioritate al drumului”, a precizat Costel Avram, administrator public al județului Hunedoara.

Reamintim că la nivelul județului Hunedoara a fost înființat un dispecerat unic dedicat activității de deszăpezire, care va avea regim de permanență. Acesta dispune de un număr de telefon la care puteți suna în situații de urgență (drum județean nedeszăpezit, cu gheață). Acesta este 0737-553971.