Două zile de cultură și artă muzicală sub genericul ”Klavier Art”, la Petroșani

Home Cultură Două zile de cultură și artă muzicală sub genericul ”Klavier Art”, la Petroșani
Două zile de cultură și artă muzicală sub genericul ”Klavier Art”, la Petroșani

O nouă ediție a Festivalului concurs de interpretare muzicală ”Klavier Art” va avea loc, la finalul acestei săptămâni la Petroșani. Evenimentul, organizat de Asociația ”Klavier Art”, Școala gimnazială ”I.G. Duca” din Petroșani și Primăria municipiului Petroșani urmează să se deruleze la sala de marmură a Primăriei din Petroșani, în zilele de 14 și 15 decembrie 2018.

Programul ediției a VII-a a acestui apreciat concurs de muzică clasică, inițiat de inimosul prof. Adina Stan, care marchează un nou eveniment de o calitate și ținută artistică deja recunoscute, va aduce în atenția comunității din Valea Jiului talentul munca elevilor și profesorilor secției de muzică a Școlii ”I.G. Duca”, în același timp constituind o promovare culturală a orașului-gazdă. 

Deschiderea festivă a evenimentului este programată pentru vineri, 14 decembrie 2018 de la ora 13,00. Aceasta va fi urmată de desfășurarea concursursului propriu-zis pentru categoriile A, B, C, ”George Enescu” și ”Muzica lumii”. Pentru seara zilei de 14 decembrie, de la ora 18,30 organizatorii propun iubitorilor de cultură și artă din Petroșani și un vernisaj expozițional prezentat de Muzeul Național George Enescu, sub genericul ”Muzicieni în arhiva CNSAS”. Vernisajul va fi urmat de un recital extraordinar susținut de  laureatul ediției precedente a festivalului-concurs Klavier Art, deja binecunoscutul artist Fabiani Gabriel Prcsina, precum și de un concert susținut de Makcim Fernandez-Damodaiev (violoncel) și Monica Florescu (pian).

Pentru sâmbătă, 15 decembrie 2018, de la ora 18,00 este programată ”Gala laureaților”, dar și un concert extraordinar susținut de Ioana Raluca Voicu Arnăuțoiu (vioară) și Manuela Giosa (pian), precum și un recital depian la patru mâini care îi va avea ca protagoniști pe Corina Răducanu și Eugen Dumitrescu.

Publicul interesat este așteptat la toate evenimentele din cadrul Festivalului ”Klavier Art”, intrarea în sala de spectacol fiind liberă.