Festivalul ”Stelele tinereții” a adus o cuvenită recunoaștere de onoare a profesorului Eugen Muntean

Home Administrație Festivalul ”Stelele tinereții” a adus o cuvenită recunoaștere de onoare a profesorului Eugen Muntean
Festivalul ”Stelele tinereții” a adus o cuvenită recunoaștere de onoare a profesorului Eugen Muntean

La finalul săptămânii trecute, la Petroșani a avut loc o nouă ediție a Festivalului-concurs de muzică ușoară ”Stelele tinereții”. Acesta se constitue deja într-un reper cultural-artistic de calitate, evenimentul fiind organziat de Casa de cultură a studenților din Petroșani, în colaborare cu administrația publică locală din această localitate.

Ediția din acest an a Festivalului ”Stelele tinereții”, a XII-a din istoria acestui frumos eveniment artistic din Valea Jiului, a prilejuit și un moment festiv emoționant, care i-a avut în centrul atenției pe primarul municipiului Petroșani – Tiberiu Iacob Ridzi și inițiatorul proiectului artistic ”Stelele tinereții”, eminentul dascăl și șlefuitor de talente, prof. Eugen Muntean. Momentul a fost generat de conferirea titlului de ”Cetățean de onoare al municipiului Petroșani”, districție acordată de Consiliul local Petroșani prin HCL nr. 435/2018 profesorului EUGEN EDUARD MUNTEAN.

Această distincție a fost înmânată de primarul Tiberiu Iacob Ridzi care a precizat că ea vine ca un binemeritat semn al recunoașterii de către comunitatea locală a carierei de patru decenii de activitate profesională a prof. Eugen Muntean, timp în care acesta a pregătit și promovat, cu pasiune și pricepere, foarte mulți tineri ai Văii Jiului în definirea unei cariere artistice. ”Printre cetățenii comunității noastre se află oameni deosebiți, care prin natura meseriei, sunt formatori de caractere, oameni care și-au dedicat viața unui scop nobil, acela de a educa generații. Aceste persoane sunt deosebite, întrucât în mâinile lor se făuresc destinele unor concetățeni. O astfel de persoană este domnul Eugen Eduard Muntean, cu care am avut bucuria să colaborez atât personal, dar și ca primar. Remarc faptul că, pe tot parcursul carierei sale, s-a implicat activ și cu multă pasiune, în viața comunității, participând constant, la evenimentele culturale, locale, naționale și internaționale. Cunoaștem și apreciem cu toții faptul că, elevii pregătiți de domnul Muntean au participat și au adus rezultate bune și foarte bune de la competițiile naționale de gen cum sunt ”Mamaia Copiilor”, ”X-factor”, ”Next Star” sau de la festivalul ”Stelele tinereții” de la Petroșani, un eveniment de tradiție fondat de Eugen Muntean. Toate acestea ne-au determinat să luăm decizia de a-i conferi astăzi, la anivesarea celor 40 de ani de carieră, domnului Eugen Muntean, titlul de Cetățean de onoare al municipiului Petroșani, mulțumindu-i totodată pentru tot ceea ce a făcut și face pentru tinerii noștri, pentru comunitatea noastră”, a declarat primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

Vizibil emoționat de atenția primită, de data aceasta, nu doar din partea elevilor săi, ci și din partea întregii comunități locale din Petroșani, Eugen Muntean a mulțumit și s-a declarat onorat de gestul autorităților locale. ”Sunt onorat dar, în același timp, știu bineînțeles să această distincție mă obligă și mai mult, de acum înainte, atât în ceea ce privește standardul activității noastre de la Casa de cultură a studenților; mă obligă, poate, să fiu un pic mai exigent și cu elevii noștri, pentru a putea ridica ștacheta la nivelul acestui onorant premiu. Îi mulțumesc domnului primar pentru încredere și apreciere”, a spus prof. Eugen Muntean.