Costel Avram: ”Sistemul Integrat de Management al Deșeurilor din județul Hunedoara va fi pe deplin funcțional pe data de 28 decembrie 2018”

Stadiul proiectului privind Sistemul Integrat de Management al Deșeurilor din județul analiza a fost astăzi subiect al unei analize făcute la Ministerul Fondurilor Europene, în cadrul unei întâlniri de lucru la care au participat reprezentanți ai CJH, ai ADI Deșeuri și specialiști din cadrul AM POSMEDIU din cadrul Ministerului Fondurilor Europene.

Din partea Consiliului județean Hunedoara, la această întâlnire a participat administratorul public Costel Avram, iar din partea Asociației de Dezvoltare Intracomunitare (ADI Deșeuri) au fost prezenți  Sorin Găman – președintele ADI Deșeuri și Eduard Felciuc – director al ADI Deșeuri.  ”Aici, am făcut o analiză amănunțită cu specialiștii de la AM- POS MEDIU cu privire la situația proiectului privind managementul deșeurilor din județul Hunedoara. Noi am expus situația la zi, respectiv faptul că avem încheiate contracte de operare pentru toate cele 4 zone de colectare a deșeurilor din județ, iar pe data de 18 decembrie (dacă nu vor fi contestații) vom putea semna și contractul pentru CMID. În urma acestei analize a reieșit fapt că Sistemul Integrat de Management al Deșeurilor din județul Hunedoara va fi pe deplin funcțional pe data de 28 decembrie 2018”, a declarat Costel Avram.

Acesta recunoaște că autoritățile județene împreună cu UAT-urile din județul Hunedoara s-au angajat la un proiect uriaș, care a dat și foarte multe emoții – la un moment dat existând chiar pericolul ca, prin nefinalizarea la termen a procedurilor de operaționalizare a SMID, comunitățile din județ să piardă finanțarea europeană, fapt care au fi adus probleme economice grave pentru toate administațiile locale și pentru Consiliul județean. Din fericire, lucrurile s-au așezat într-un final și proiectul a fost dus la bun sfârșit.

”Vreau să le mulțumesc tuturor celor care au lucrat la finalizarea acestui proiect, de la cei din Consiliul județean și echipa UIP și până la autoritățile locale partenere, precum și celor de la ADI Deșeuri”, a mai spus administratorul public al județului Hunedoara, Costel Avram.