Bilanțul economic pe 2018 al Apa Serv confirmă stabilitatea financiară a acestuia

Home Economie Bilanțul economic pe 2018 al Apa Serv confirmă stabilitatea financiară a acestuia
Bilanțul economic pe 2018 al Apa Serv confirmă stabilitatea financiară a acestuia

Potrivit indicatorilor financiari-contabili, prezentați în conferința de bilanț de șeful Departamentului Economic al Apa Serv Valea Jiului, ec. Roxana Benke, anul 2018 se încheie din nou în mod favorabil pentru operatorul de apă și canalizare din regiunea Văii Jiului. În opinia acesteia, rezultatele obținute reflectă eforturile depuse de societate pentru îndeplinirea responsabilităților operaționale, financiare și contractuale.

Concret, din punct de vedere economico – financiar în anul 2018 Apa Serv a realizat următoarele rezultate:

  • creanțele restante au scăzut cu 400 mii lei;
  • rata lichidității generale a crescut de la 4,12% (cât se înregistra în decembrie 2017 la 10,2% (valoarea consemnată la 30 noiembrie 2018);
  • cifra de afaceri realizată în acest an este cu 1.135 mii lei mai mare decât cea înregistrată în aceeași perioadă a anului 2017;
  • media gradului de încasare facturi restante a crescut de la 4,90% în 2017 la 5,39% în prezent;
  • media gradului de încasare facturi curente a crescut de la 73,50% în 2017 la 76,33% în 2018.

La toate aceste rezultate se adaugă un alt indicator economic favorabil, care arată că viteza de rotație a debitelor clienți să scăzut de la 68 zile, cât era la sfîrșitul anului 2017 la numai 55 zile, cât este în prezent. Similar, durata de plată a furnizorilor a scăzut, la rândul ei, de la 16 zile la o medie de 15 zile.

Consecința directă a acestor indicatori este faptul că Apa Serv va încheia și acest an cu profit din activitatea desfășurată, fapt care conferă stabilitate acestui important agent economic și în perspectiva anilor care vor urma.

Șeful Serviciului Economic al Apa Serv, ec. Roxana Benke spune că pune societatea își propune și pentru anul viitor să rămână în continuare una profitabilă și fără datorii restante. ”De asemenea, ne dorim să avem o relație corectă, principiată cu clienții, furnizorii și colaboratorii noștri, așa cum ne dorim să putem face în așa fel încât rezultatele bune ale Apa Serv să se reflecte și în creșterea veniturilor și a beneficiilor pentru salariații noștri”, a precizat Roxana Benke.