Consiliul județean Hunedoara susține implementarea proiectelor europene din orașul Uricani

Home Administrație Consiliul județean Hunedoara susține implementarea proiectelor europene din orașul Uricani
Consiliul județean Hunedoara susține implementarea proiectelor europene din orașul Uricani

Consiliul Județean Hunedoara a decis să acorde susținerea necesară Primăriei Orașului Uricani, pentru cofinanțarea proiectelor cu finanțare europeană accesate de aceast localitate. În acest scop, în ședința Consiliului județean de vineri, 14 decembrie, membri legislativului județean au aprobat alocarea unei sume de 186.000 de lei către Primăria Uricani.

Banii provind din cota de 18,5% din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale destinate susținerii programelor de dezvoltare locală și pentru susținerea proiectelor de infrastructură care necesită cofinanare locală și reprezintă 20% din fondurile pentru echilibrarea bugetelor locale aflată șa dispoziția CJH.

UAT Orașul Uricani a solicitat alocare de fonduri pentru asigurarea cofinanțării proiectelor cu finanțare europeană și susținerea proiectelor de infrastructură care necesită cofinanțare locală”, a declarat președintele CJ Hunedoara, Mircea Flaviu Bobora.

Primarul orașului Uricani, Dănuț Buhăescu spune că Primăria orașului Uricani are nevoie de circa 5.800.000 de lei pentru a putea cofinanța toate proiectele depuse pe fonduri europene care au fost declarate eligibile și urmează a fi implementate sau se află deja în execuție la Uricani. În aceste condiții, ajutorul primit din partea Consiliului județean reprezintă un sprijin important, apreciat ca atare de reprezentanții comunității locale.